Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν έχει ζήσει κανείς. Ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος χωρίς όπλα . Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις ζωές μας, αλλά εμείς πρέπει να λέμε και ευχαριστώ, που έχουμε την υγεία μας. Και να προσευχόμαστε κάθε μέρα, για να τελειώσει αυτή η πανδημία και να σταματήσουν να χάνονται τόσες ψυχές καθημερινά.

Η αλήθεια είναι, ότι στην Ελλάδα αυτή την φορά κάναμε το πιο σωστό σε σχέση με τις άλλες χώρες και ο κορονοϊός έχει τις μικρότερες συνέπειες σε σχέση με αυτά, που συμβαίνουν σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία, Αμερική και σε σχέση με αυτά που έγιναν στην Κίνα.

Παρόλα αυτά και στην Ελλάδα έχουμε νεκρούς και δεν ξέρουμε που θα φτάσει όλο αυτό. Μόνο προσευχόμαστε και μένουμε σπίτι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο…

Την ίδια ώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε την κάψα του πρωτοπόρου, είτε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να το πάρει, είτε αν διακοπεί να μην μπει παύλα, αλλά να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσω και των play off. Φυσικά και η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος, αλλά από την άλλη είναι απίστευτο να βλέπεις την ομάδα αυτή που για μία 20ετία έκανε τα μύρια όσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πήρε με την διαιτησία πρωταθλήματα, που δεν τα άξιζε και εξαιτίας αυτού μαράζωσαν μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ να θέλει τώρα να μην μπει παύλα αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Δεν το λέω εγώ, το είπε επίσημα ο Μαρινάκης στην Σούπερ Λίγκα, ότι «να έχουμε καθαρές λύσεις με ανάδειξη πρωταθλητή και όχι τελείες και παύλες». Και έχω ακούσει κιόλας από ΜΜΕ, που είναι άμεσα εξαρτημένα από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να γράφουν ότι αν τελειώσει η χρονιά χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός θα φτάσει μέχρι και στα διεθνή δικαστήρια για να βρει το δίκιο του.

Όλα αυτά την ώρα, που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και ο πρόεδρός του και οι συν αυτώ διδάσκουν ήθος, όπως δίδαξε πριν μερικά χρόνια στο Καραΐσκάκη, όταν έβρισε τον Σισέ με χυδαίο τρόπο μέσα στα αποδυτήρια λίγο μετά την επίθεση, που δέχθηκαν ο Γάλλος και άλλοι παίκτες της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του Ολυμπιακού.

Για να μην το κουράζουμε και για να μην έχει αγωνία ο Μαρινάκης και οι opinion maker που έχει, εγώ λέω να αποφασίσουν άμεσα στην Λίγκα  ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά αν δεν τελειώσει. Να μην μπει παύλα. Να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, όπως έγινε με τον Βάλνερ, όπως έγινε το 2015 με την αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού, αλλά και άλλες χρονιές, που οι διαιτητές σφύριζαν όπως τους …σφύριζαν. Οσο για την γνωστή ερώτηση αν ήταν η ομάδα μου στην θέση του Ολυμπιακού αν θα ήθελα να μπει παύλα η απάντηση είναι απλή: Εγώ θέλω η ομάδα μου ότι τίτλο παίρνει να τον παίρνει στο γήπεδο. Ετσι έχω συνηθίσει τόσα χρόνια από την ομάδα μου. Εγώ σε όλους αυτούς, που κάνουν αυτή την ερώτηση κάνω μία άλλη.

Αν στην θέση του Ολυμπιακού ήταν ο Παναθηναϊκός με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, θα συμφωνούσε η διοίκηση του Ολυμπιακού τώρα να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχουν τελειώσει τα play off; Φυσικά και όχι, είναι η απάντηση . Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα έκαναν διαδηλώσεις και θα φώναζαν, για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αυτά, διότι με τις αηδίες, που διαβάζω και ακούω νομίζουν κάποιοι, ότι φέτος ήρθαμε στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί 20 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*Να προσέχετε και να μένετε μέσα και ας ελπίσουμε τον άλλο μήνα, να είναι καλύτερα τα πράγματα και να βγούμε νικητές από αυτή την μάχη.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου