ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η ημερομηνία: Το μοντέλο του ΑΠΘ που δείχνει πότε θα αρθούν τα μέτρα στην Ελλάδα

Το μοντέλο δίνει στο ίδιο διάγραμμα τα επιβεβαιωμένα και τα προβλεπόμενα κρούσματα και συνδυάζει τα μέτρα αποκλεισμού που έχουν ήδη ληφθεί.

Αυτή είναι η ημερομηνία: Το μοντέλο του ΑΠΘ που δείχνει πότε θα αρθούν τα μέτρα στην Ελλάδα

Ο καιρός βοηθάει για την ώρα στη συμμόρφωση στο «Μένουμε Σπίτι», η άνοιξη είναι όμως προ των πυλών και ο βαθμός προσήλωσης στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι άγνωστος «Χ». Ο χρόνος χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Sars-Cov-2 είναι πια το ζήτημα που απασχολεί όλους τους πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αγωνιούν για την επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας.

Η έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική. Το κέντρο επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας του ΑΠΘ, αποτελούμενο από μηχανικούς, ιολόγους, βιολόγους και μαθηματικούς, ανέπτυξε ένα μοντέλο διαχείρισης κινδύνου, σε συνεργασία με τρία άλλα Πανεπιστήμια, δύο στην Ιταλία και το αγγλικό της Οξφόρδης. Στόχος να προσδιοριστεί ο χρόνος έναρξης της σταδιακής άρσης των μέτρων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.