ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βόμβα Μέρκελ: « Η Γερμανία δεν εγκρίνει το ευρωομόλογο»

Είδηση που αλλάζει τα δεδομένα!

Βόμβα Μέρκελ: « Η Γερμανία δεν εγκρίνει το ευρωομόλογο» | panathinaikos24.gr

Κατά της έκδοσης ευρωομολόγου τάσσεται η Γερμανία, όπως δήλωσε η καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ, με φόντο την οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία κορονοϊού.

Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει η περιπέτεια  για τον ηθοποιό!
Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει η περιπέτεια για τον ηθοποιό! 488.601 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η κ. Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης, τονίζοντας πως η Γερμανία θα παίξει τον ρόλο της προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει αλληλεγγύη.

Όπως είπε, το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ πρέπει να συζητηθεί από κοινού με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Γερμανία απορρίπτει την ιδέα του κορονο-ομολόγου, αν και συμφώνησε – όπως είπε – με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους ότι πρέπει η Ευρώπη να είναι ενωμένη κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τα κορονο-ομόλογα δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

«Ξέρετε ότι δεν πιστεύω πως πρέπει να έχουμε κοινό χρέος λόγω της κατάστασης της πολιτικής μας ένωσης και γι ‘αυτό απορρίπτουμε αυτήν την ιδέα» είπε σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ιταλία και άλλες χώρες του νότου προέβαλαν αίτημα για έκδοση κοινών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Γιούνκερ κατά Ολλανδίας Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της Ολλανδίας στο Eurogroup και τάχθηκε υπέρ του κορονο-ομολόγου.

Για να επιτύχει η ανάκαμψη, ο Ζαν Κοντ Γιούνκερ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δυνατότητας ευρωπαϊκού δανεισμού μέσω της έκδοσης «κορονο-ομολόγων».

Πηγή:sputniknews.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close