ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βόμβα Μέρκελ: « Η Γερμανία δεν εγκρίνει το ευρωομόλογο»

Είδηση που αλλάζει τα δεδομένα!

Βόμβα Μέρκελ: « Η Γερμανία δεν εγκρίνει το ευρωομόλογο»

Κατά της έκδοσης ευρωομολόγου τάσσεται η Γερμανία, όπως δήλωσε η καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ, με φόντο την οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία κορονοϊού.

Η κ. Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης, τονίζοντας πως η Γερμανία θα παίξει τον ρόλο της προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει αλληλεγγύη.

Όπως είπε, το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ πρέπει να συζητηθεί από κοινού με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 214.914 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο, τόνισε ότι η Γερμανία απορρίπτει την ιδέα του κορονο-ομολόγου, αν και συμφώνησε – όπως είπε – με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους ότι πρέπει η Ευρώπη να είναι ενωμένη κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τα κορονο-ομόλογα δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

«Ξέρετε ότι δεν πιστεύω πως πρέπει να έχουμε κοινό χρέος λόγω της κατάστασης της πολιτικής μας ένωσης και γι ‘αυτό απορρίπτουμε αυτήν την ιδέα» είπε σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ιταλία και άλλες χώρες του νότου προέβαλαν αίτημα για έκδοση κοινών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Γιούνκερ κατά Ολλανδίας Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της Ολλανδίας στο Eurogroup και τάχθηκε υπέρ του κορονο-ομολόγου.

Για να επιτύχει η ανάκαμψη, ο Ζαν Κοντ Γιούνκερ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δυνατότητας ευρωπαϊκού δανεισμού μέσω της έκδοσης «κορονο-ομολόγων».

Πηγή:sputniknews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...