ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Έφτασαν τους 17 χιλιάδες οι θάνατοι

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ζει σε έναν δικό του… κόσμο και ονειρεύεται οι επιχειρήσεις να ανοίξουν «πολύ, πολύ, πολύ σύντομα», κάθε νέος απολογισμός στις ΗΠΑ αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Έφτασαν τους 17 χιλιάδες οι θάνατοι

Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ έφτασαν τους 17.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Πλέον, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό σε θανάτους από τον κορωνοϊό, μετά την Ιταλία. Τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.700 θάνατοι το 24ωρο.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 472.000 και αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ.

Σε όλο τον κόσμο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 100.000.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 62.891 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο πλέον ειδικός στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής επιδημιολόγος, φρόντισε να κόψει τα… όνειρα του Ντόναλντ Τραμπ για άμεση χαλάρωση των μέτρων. Προειδοποίησε ότι αν και περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά, όπως η Νέα Υόρκη, παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, είναι πολύ νωρίς για χαλάρωση των περιορισμών στους Αμερικανούς.

Η προειδοποίηση από τον δρα Άντονι Φάουτσι ήρθε την ώρα που ο ίδιος ο Τραμπ και ανώτατοι οικονομικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης του δήλωναν πως πιστεύουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει και πάλι να ανοίγει για κανονικές δραστηριότητες τον Μάιο παρότι ειδικοί στην υγεία καλούν να συνεχιστούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να νικηθεί ο κορωνοϊός.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του στις 3 Νοεμβρίου, έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να ξαναβάλει μπρος την οικονομία το ταχύτερο δυνατό. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ανοίξουμε…. πολύ, πολύ, πολύ, πολύ σύντομα, ελπίζω», είπε χθες Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό στον Λευκό Οίκο.

Ο Φάουτσι προειδοποίησε εναντίον της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων. «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι κάποια ευνοϊκά σημάδια», είπε ο Φάουτσι σε συνέντευξη στο CNN, επικαλούμενος την πρόοδο στη σκληρά πληγείσα Νέα Υόρκη.

Προτού όμως γίνουν κινήσεις για το άνοιγμα και πάλι της κοινωνίας, πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να δούμε μια σαφή ένδειξη ότι πηγαίνουμε πολύ, πολύ σαφώς και δυνατά προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή αυτό που δεν θέλουμε είναι να βγούμε εκεί έξω πρόωρα και στη συνέχεια να καταλήξουμε στην ίδια κατάσταση».

Στη Νέα Υόρκη, οι αρχές δήλωσαν την Πέμπτη πως ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία μειώθηκε για δεύτερη μέρα στις 200, αν και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στην πολιτεία αυξήθηκε κατά 799 την Τετάρτη. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε», είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Με πολλούς Αμερικανούς να γιορτάζουν την αργία του Πάσχα αυτή την Κυριακή, ο Φάουτσι είπε πως είναι σημαντικό να διατηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να αποσυρθούμε», είπε.

Μέλη της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μελετούν τα δεδομένα καθημερινά για ενδείξεις ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε με έναν σταδιακό τρόπο προς το ουσιαστικό άνοιγμα της χώρας και πάλι», είπε ο Φάουτσι, για να ενημερώσουν τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. «Η απόφαση αυτή θα ληφθεί σε εκείνο το επίπεδο», είπε.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έχει επίσης προειδοποιήσει τον Τραμπ να μην προσπαθήσει να επανέλθει πρόωρα στο κανονικό. «Ελπίζω πως η επιστημονική κοινότητα θα πάρει θέση και θα πει “Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, το μόνο που θα κάνει θα είναι να κάνει τα πράγματα χειρότερα αν βγείτε έξω τόσο σύντομα”», είπε η Πελόζι σε μια συνέντευξη με το Politico αργά χθες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...