ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η ημέρα που άλλαξε τα πάντα

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την 11η Απριλίου του 1996 που άλλαξε τα πάντα για το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο και ξεκίνησε να γράφεται η χρυσή ιστορία της Αυτοκρατορίας.

Η ημέρα που άλλαξε τα πάντα

«Πρέπει να γίνει το σουτ, δε γίνεται το σουτ, χάνεται ο έλεγχος είναι ο Μόντερο εκεί…Κόβει εντυπωσιακά ο Βράνκοβιτς! Έχουν ακόμη 4 δεύτερα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, ο Γκαλιλέα ελέγχει…2,1 χάνεται ο έλεγχος. Λήγει το παιχνίδι! Ο Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης, κυρίες και κύριοι…». Θεέ μου τι ζήσαμε; «Που πας παιδί μου, δεν θα δεις την απονομή μας;», «Τρέχω στην Ομόνοια, θα τρελαθώ».

Πού μυαλό για απονομές, πού μυαλό για μεταφορικό μέσο. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας μοιάζει με το πιο γρήγορο ταρτάν στίβου. Τι είναι εξάλλου να τρέξεις 3 χιλιόμετρα μέχρι το Πεδίον του Άρεως και άλλο 1,5 από εκεί μέχρι την Ομόνοια; Άλλωστε, η πλατεία είχε γίνει το σημείο συνάθροισης όλων των Παναθηναϊκών εκείνες τις τρελές ημέρες του 1996. Έφευγες, για παράδειγμα, από το γήπεδο (Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-0 με το ψαράκι του Μπορέλι) και έλεγες «θα τα πούμε στην Ομόνοια».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...