ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: To τμήμα scouting της ΚΑΕ και οι παίκτες που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο»

Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη του Γιώργου Βόβορα σε αθλητική ιστοσελίδα, σχετικά με το νέο τρόπο λειτουργίας του τμήματος scouting.

Παναθηναϊκός: To τμήμα scouting της ΚΑΕ και οι παίκτες που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» | panathinaikos24.gr

Το βράδυ της Παρασκευής (10/04), ο Γιώργος Βόβορας παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα SDNA.gr.

Παπαδόπουλος: «Ο κόσμος να έχει υπομονή και να στηρίξει – Ο Παναθηναϊκός δεν φώναζε για πλάκα τόσα χρόνια για τον Μπερτομέου»
Παπαδόπουλος: «Ο κόσμος να έχει υπομονή και να στηρίξει – Ο Παναθηναϊκός δεν φώναζε για πλάκα τόσα χρόνια για τον Μπερτομέου» 1.438 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την παρουσία δίπλα στον Ρικ Πιτίνο, την απόφαση της διοίκησης για απόκτηση σέντερ από το πάνω ράφι, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε επίπεδο scouting.

Ο Βόβορας τόνισε η παρουσία του Πιτίνο άλλαξε πολλά στο κομμάτι αυτό και αποκάλυψε πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, κομμάτι που το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Νίκος Παππάς, ο εκ των ανθρώπων του τεχνικού σταφ.

Αναλυτικά όσα είπε για τη συγκεκριμένη λειτουργία της ΚΑΕ:

«Με τον κόουτς Πιτίνο αλλάξαμε τις λειτουργίες στο προπονητικό σταφ. Εδώ και 16-18 μήνες ξεκίνησε ένα τμήμα scouting, με την επίβλεψη του Νίκου Παππά. Παρακολουθούν 188 ομάδες από την Ευρώπη και την Αμερική. Από τον Γενάρη παρακολουθούν παίκτες, που δεν ανήκουν στην Euroleague και δεν τους ξέρουμε. Έχει ετοιμάσει μια έκθεση, που την έχει παραδώσει στην ομάδα, με επιλογές από διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με το μπάτζετ. Έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Ανάλογα με το μπάτζετ και τους παίκτες της νέας σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα έχει επιλογές. Θα είναι έτοιμος να επιλέξει από μια γκάμα και παικτών που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα και έμπειρων παικτών. Υπάρχει χρόνος ακόμα. Δεν ξέρει κανείς πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Θα βγούμε από έναν “πόλεμο”, ένα “κραχ”. Κάθε μέρα βλέπουμε παιχνίδια. Μόλις κοιμούνται τα παιδιά βάζουμε βίντεο. Μας άρεσει, είναι η δουλειά μας, είμαστε έτοιμοι για όλα. Όμως, κανένας δεν ξέρει πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό.

Είναι σημαντικό αυτό που κάνει η ομάδα. Κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, αν πηγαίνεις, βλέπεις την εξέλιξη του παίκτη. Κάθε οργανισμός πρέπει να έχει μια τέτοια ομάδα που θα παρατηρεί παίκτες. Ακόμα και όταν παίρνεις παιδιά 16-18 ετών από όλη την Ευρώπη και τα ετοιμάζεις για την Ανδρική Ομάδα. Βέβαια, αυτοί οι παίκτες μπορεί να φύγουν στα 20 για το ΝΒΑ. Γι’ αυτό και είναι πιο δύσκολο για τις ομάδες να κάνουν επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι»

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close