ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Συναγερμός για πιο σκληρή καραντίνα ενόψει Πάσχα – Πότε ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μ. Μαξίμου αλλά και στην Πολιτική Προστασία εν όψει της Μ. Εβδομάδας, καθώς πέραν των πιθανών μετακινήσεων που ενδέχεται να γίνουν, παρατηρήθηκαν και τα πρώτα φαινόμενα χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων.

Συναγερμός για πιο σκληρή καραντίνα ενόψει Πάσχα - Πότε ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση

Οι πιο γεμάτοι δρόμοι και οι περισσότεροι που βγαίνουν από τα σπίτια τους έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση. Κι έτσι, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πιθανών εκδρομέων του Πάσχα είναι και έτοιμο και πολύ αυστηρό, η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας στρέφεται και πάλι στον αστικό ιστό των πόλεων, όπου εμφανίστηκε η χαλαρότητα.

Σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Μ. Μαξίμου, του υπ. Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η αυστηροποίηση της αστυνόμευσης και η μερική αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων. Οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι επί 24ώρου βάσεως και πολύ αυστηροί. Εκτός από το αυξημένο πρόστιμο, προβλέπεται και η επιστροφή στα σπίτια τους όσων η μετακίνηση δεν δικαιολογείται με απολύτως πειστικό τρόπο. Τα drone της Αστυνομίας θα πετούν πάνω από τις εθνικές οδούς στη διάρκεια όλης της Μ. Εβδομάδας και θα αστυνομεύονται αυστηρά όλοι οι παράδρομοι των εθνικών οδών. Σε άμεση προτεραιότητα όμως θα βρεθεί ξανά ο έλεγχος της κυκλοφορίας στους δρόμους των αστικών κέντρων. Γι’ αυτό επιχειρείται μερική αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων. Με στόχο να υπάρχουν 24ωρα μπλόκα σε αρκετά κρίσιμα σημεία.

Ο Κ. Μητσοτάκης αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, μαζί με τον Σ. Τσιόδρα και τον Ν. Χαρδαλιά, λένε και ξαναλένε ότι δεν θα αφήσουν «να χυθεί η καρδάρα» που με τόσο κόπο γέμισε. Η μεγάλη και παγκοσμίως αναγνωρισμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης -που έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα- δεν πρόκειται να αφεθεί να καταστραφεί είτε από την κόπωση είτε από την ανεξέλεγκτη ανευθυνότητα κάποιων. Είναι χαρακτηριστικό, π.χ., ότι την απόφαση για την παράταση του κλεισίματος των σχολείων έως τις 10 Μαΐου ουσιαστικά την πήραν ο Σ. Τσιόδρας και η Επιστημονική Επιτροπή, που συνεπικουρούν την κυβέρνηση. Η εισήγησή τους, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί, έγινε αμέσως δεκτή τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από την υπουργό Παιδείας. Στο τραπέζι άλλωστε βρίσκεται και η ιδέα να τελειώσει η σχολική χρονιά, χωρίς να γίνουν προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις. Δηλαδή τα σχολεία να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλαδικές και να κλείσουν ξανά.

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 1.116 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ρομά, μετανάστες

Τα 20 κρούσματα που καταγράφηκαν στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όπως και κάποιες ισχυρές ενδείξεις από ορισμένα ΚΥΤ μεταναστών, είναι τα άλλα «νέα λαμπάκια» που άναψαν και μάλιστα εν όψει ίσως της πιο κρίσιμης εβδομάδας από την εμφάνιση της κρίσης. Προβληματίζει ιδιαίτερα η οργανωμένη απειθαρχία στην κοινότητα των Ρομά, η οποία αριθμεί 3.800 μέλη και ουσιαστικά βρίσκεται σε επαφή με τον αστικό ιστό της Λάρισας. Η κυβέρνηση δεν φέρεται διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της αυστηρής τήρησης της καραντίνας. Εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και το ενδεχόμενο -λόγω των πολύ ιδιαίτερων συνθηκών- χρησιμοποίησης και δυνάμεων του στρατού, προκειμένου να τηρηθεί η καραντίνα.

Όλα οδηγούν στην αυστηρότερη εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. Κι αυτό φαίνεται πως σημαίνει εντονότερη αστυνόμευση. Το πρόβλημα είναι, όπως έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγων, ότι «κλείνει ένα μέτωπο κι ανοίγουν δυο». Ενώ, π.χ., η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με την καθαρή απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, μαζί με το κάλεσμα να μην συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς, βοήθησε στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο, η χαλάρωση και η «οργανωμένη» απειθαρχία συγκεκριμένων «ομάδων» προκαλούν νέους και ισχυρούς πονοκεφάλους. Οι οποίοι, όπως φαίνεται, θα αντιμετωπιστούν με πιο ισχυρές δυνάμεις αστυνόμευσης.

Πηγή: Eleftherostypos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.