ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΕΛΑ BLOG

Η ζωή του αθλητή ως πρότυπο για όλους αυτή τη δύσκολη στιγμή!

Η Ιωάννα Δίελα, μέσα από το προσωπικό της blog στο Panathinaikos24.gr, αναλύει τα χαρακτηριστικά και τα... εργαλεία των αθλητών, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλοι μας στον αγώνα που δίνουμε κατά του κορωνοϊού.

Η ζωή του αθλητή ως πρότυπο για όλους αυτή τη δύσκολη στιγμή!

Καλησπέρα σας,

Λένε ότι ένας αθλητής είναι ένας αθόρυβος πολεμιστής, μια αθόρυβη μηχανή που δεν παραπονιέται, ρυθμίζοντας την καθημερινότητα του και θέλοντας να δημιουργήσει μια κατάλληλη προς αυτόν ρουτίνα. Μέσα από αυτή την ρουτίνα παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του και στα θέλω του. Ταυτόχρονα, βρίσκει τη δύναμη να προχωρήσει. Πορευόμενος με πολλές δυκολίες, αλλά και με συντροφιά πάντα την πίστη του, την επιμονή του και την υπομονή του βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει και να ικανοποιεί τον εαυτό του. Είναι φτιαγμένος να προσπαθεί συνέχεια και να μην τα παρατάει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως όλο αυτό το διάστημα ο αθλητής υπέστει ένα μικρό σοκ. Το να σταματήσει τη ρουτίνα του και να κλειστεί στους 4 τοίχους είναι ότι χειρότερο μπορεί να του συμβεί. Βέβαια εδώ είναι η λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει ένα απλό άνθρωπο από έναν αθλητή, διότι ο  τελευταίος είναι γεννημένος να μην τα βάζει κάτω και να προχωράει. Από μικρό παιδί ο αθλητισμός τον έχει διδάξει να υπακούει σε κανόνες για το καλό της ομάδας.  Τώρα καλείται να υπακούσει τους κανόνες και τους νόμους για το καλό της κοινωνίας. Μέσα από αυτή την καθημερινότητα προσπαθεί να φτιάξει μια ρουτίνα. ώστε να μην βγει από τον δρόμο του.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία που έχει μάθει, π.χ τα σωματική οφέλη. Την ίδια στιγμή ο αθλητισμός τον έχει διδάξει να αγαπάει και να προσέχει το σώμα του. Έτσι λοιπόν τώρα που έχει ελεύθερο χρόνο έχει εξελιχθεί σε έναν απίστευτο master chef, δημιοργώντας τρομερές υγιεινές συνταγές. Πέρα από την διατροφή και η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθεί σε μια καλη κατάσταση. Δεδομένα λοιπόν θα έχει ένα μικρό χώρο στο σπίτι, ο οποίος θα έχει μετουσιωθεί σε γυμnaστήριο. Εκεί θα μπορεί να διατηρείτε, να εκτονώνεται και ταυτόχρονα να μειώνει το άγχος που έχει λόγω της υπάρχουσας κατάστασης.

Η διαχείριση του χρόνου επίσης αποτελεί βασικό εργαλείο στη ζωή ενός αθλητή. Αυτό λοιπόν τον έχει βοηθήσει τώρα που μένει μέσα, μιας και έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν χάνει… άσκοπα τον καιρό του. Προσπαθεί να κάνει πράγματα από τα οποία θα… κερδίσει κάτι. Όπως το να διαβάσει ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο.

Τέλος ο αθλητής γνωρίζει ότι για να πετύχει κάποια πράγματα πρέπει να κάνεις θυσίες, από τις οποίες θα κερδίσει κάποια πράγματα στο μέλλον. Άρα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αν κάνουμε τις απαιτούμενες θυσίες τώρα και ακούσουμε όσα μας λένε οι ειδικοί, μπορούμε να κερδίσουμε το αύριο μας. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί δύσκολη προσπάθεια. Έτσι πρέπει όλοι μας να έχουμε επιμονή, να είμαστε αισιόδοξοι και στο τέλος θα πάνε όλα καλά.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Ιωάννα Δίελα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ