ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κοχ στο Panathinaikos24.gr: «Έπαθα σοκ όταν έμαθα για τον Σάσα – Ένας υπέροχος άνθρωπος και συμπαίκτης»

Ο Μίκαελ Κοχ μιλάει στο Panathinaikos24.gr, για τον άδικο χαμό του Σάσα Χούπμαν, για όσα πέρασαν μαζί, ενώ διηγείται και μια ιστορία από την συνύπαρξή τους στον Παναθηναϊκό.

Κοχ στο Panathinaikos24.gr: «Έπαθα σοκ όταν έμαθα για τον Σάσα - Ένας υπέροχος άνθρωπος και συμπαίκτης»

Ο Μίκαελ Κοχ, μίλησε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr για τον χαμό του συμπαίκτη και πολύ καλού του φίλου Σάσα Χούπμαν.

Ο Γερμανός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, όντας σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του Χόπμαν, μίλησε για τις στιγμές που έζησαν μαζί τόσο στον Παναθηναϊκό όσο στην Λεβερκούζεν και την Εθνική Γερμανίας.

Η φιλία τους, η συνύπαρξή τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και πολλά όλα στη συνέντευξη του Κοχ στο Panathinaikos24.gr που ακολουθεί.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.649 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πως ένιωσες όταν έμαθες για τον χαμό του Σάσα Χούπμαν;

«Όλοι ξέραμε ότι ο Σάσα ήταν πολύ άρρωστος. Είχαμε μια συνάντηση πριν μερικά χρόνια με τους συμπαίκτες από την Λεβερκούζεν και όλοι ήταν εκεί εκτός από τον Σάσα. Καταλάβαμε ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Ακόμα και έτσι όμως όταν άκουσα σήμερα για τον θάνατο του σοκαρίστηκα, καθώς ο Σάσα ήταν μόλις 49 ετών. Ήταν ο δεύτερος συμπαίκτης μου που φεύγει μετά τον Κρίστιαν Βελπ, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς.

Όλα αυτά σε κάνουν να σκέφτεσαι και κάποια πράγματα για τη δική σου ζωή, για την καθημερινότητά σου. Πρέπει να εκτιμάς όλα αυτά που έχεις, διότι δεν ξέρεις πότε θα φύγεις από τη ζωή. Ο Σάσα ήταν ένας από τους συμπαίκτες μου τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Λεβερκούζεν. Για μένα είναι πάρα πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έφυγε από τη ζωή».

Θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για τον Σάσα Χούπμαν τόσο ως άνθρωπο και ως παίκτη;

« Ο Σάσα ήταν εντελώς διαφορετικός στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με το πως ήταν έξω από αυτόν. Εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν ένας πολύ ευχάριστος και φιλικός τύπος παρότι ήταν τόσο ψηλός. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος. Ήταν ο τύπος που μπορούσες να καλέσεις στις 3 το πρωί να του ζητήσεις κάτι και να τρέξει.Έκανε πολλά πράγματα για να σε βοηθήσει. Ήταν εκεί όποτε τον χρειαζόσουν.

Από την άλλη στον αγωνιστικό χώρο ήταν πραγματικά άλλος άνθρωπος. Έπαιζε σκληρή άμυνα και κατάφερνε να προσαρμοστεί στον κάθε αντίπαλο. Αν τον έπαιζε κάποιος σκληρά θα έπαιζε σκληρά. Αυτός ήταν και ο λόγος που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και στη Λεβερκούζεν. Με λίγα λόγια πολύ σκληρός εντός αγωνιστικού χώρου και πολύ φιλικός εκτός».

Είχες μιλήσει πρόσφατα με τον Σάσα;

«Όχι για να είμαι ειλικρινής δεν είχα μιλήσει πρόσφατα. Πρώτα από όλα επειδή ήταν πολύ άρρωστος και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει τόσο. Επίσης όμως χαθήκαμε εδώ και αρκετά χρόνια, όταν γύρισε αυτός στην Αμερική ενώ εγώ έμεινα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία. Έτσι λοιπόν οι δρόμοι μας χωρίστηκαν και η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια είχα χάσει την επαφή μαζί του».

Θα μπορούσες να μου πεις μια ιστορία με τον Σάσα από την συνύπαρξη σας στον Παναθηναϊκό;

« Υπάρχουν πολλές ιστορίες. Φυσικά δεν μπορούν να ειπωθούν όλες σίγουρα.  Μια στιγμή που θυμάμαι ήταν όταν παίζαμε ένα ματς και τον Μποντίρογκα τον μάρκαρε ο Ανγκούλο. Ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες την τότε εποχή. Ο Ντέγιαν είχε κουραστεί από την πίεση του Ανγκούλο και ζήτησε αλλαγή.

Τότε μπήκε ο Σάσα μέσα και έκανε ένα σκληρό σκριν στον Ανγκούλο, ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια βγήκε εκτός παιχνιδιού. Ο Σάσα συνέχισε στο παιχνίδι και μάλιστα έπαιξε πολύ καλά.  Αυτός ήταν ο Σάσα. Όσο και να έπαιζε έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Ήταν έτοιμος να παίξει όσο τον χρειαστεί η ομάδα. Όταν έμπαινε ο Σάσα στον αγωνιστικό χώρο πάντα κάτι καλό γινόταν».

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό, από την συνυπάρξη σου με τον Χούπμαν;

«Η απάντηση είναι εύκολη. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό και η πιο άσχημη όταν έφυγε από την ομάδα. Όταν παίζεις σε μια ξένη χώρα είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα συμπαίκτη από την χώρα σου. Με τον Σάσα κάναμε παρέα και εκτός προπόνησης. Εγώ έμενα στην Εκάλη και αυτός έμενε κοντά μου, κάπου στα βόρεια προάστια. Κάναμε μαζί προπόνηση με τον Σάσα και περνούσαμε πολύ χρόνο. Μάλιστα στα ταξίδια μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο. Όταν έμαθα ότι θα έρθει στην ομάδα ενθουσιάστηκα πολύ».

Θα ήθελα για το τέλος να μου πεις και δύο λόγια για την μεταξύ σας σχέση;

«Είχαμε μια πολύ καλή σχέση, μια πολύ καλή φιλία θα έλεγα. Ήμασταν πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα (Λεβερκούζεν, Εθνική Γερμανίας και Παναθηναϊκός) και περάσαμε πολλές στιγμές μαζί. Κάναμε πολλά πράγματα μαζί τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Είμαι πολύ λυπημένος και σοκαρισμένος για τον θανατό του. Εύχομαι στην οικογένειά του καλή δυνάμη. Πρέπει να ξέρουν ότι ο Σάσα ήταν ένας υπέροχος σύντροφος, ένας υπέροχος γονιός και ένας πολύ καλός φίλος για μένα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.