ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σενάριο που προκαλεί τρόμο: Θα μπαίνουμε σε καραντίνα κάθε τρεις μήνες!

Σενάριο που αλλάζει τα δεδομένα!

Σενάριο που προκαλεί τρόμο: Θα μπαίνουμε σε καραντίνα κάθε τρεις μήνες!

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι σχέδια αποκλιμάκωσης συζητούνται σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς “έχει περάσει το πρώτο κύμα χωρίς απώλειες που είχαν άλλα κράτη.

Τις επόμενες δεκαπέντε μέρες θα δούμε αν ισχύει και μετά θα αρχίσουν να σχεδιάζονται τα μέτρα, ο τρόπος αποκλιμάκωσης για να μην έχουμε ένα δεύτερο κύμα στην κοινωνία”.

Για τα γενικά μέτρα σε όλα τα κράτη ο καθηγητής είπε: “Εδώ υπάρχει μια αντίθεση στην προσπάθεια κάθε κράτους να φυλάξει τον εαυτό του και σε όλα τα κράτη να συντονιστούν.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 61.599 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Δε γίνεται με μέτρα μόνο σε ένα κράτος. Οι επιδημίες ήταν πάντα διεθνείς, επιδημίες από το μεσαίωνα και το ένα κράτος επηρέαζε το άλλο, όμως δε σταμάτησε ποτέ η επικοινωνία.

Ο παγκόσμιος συντονισμός είναι υποχρεωτικός» τόνισε ο καθηγητής.

Για το αν θα ζούμε με περιοριστικά μέτρα ο κ. Βατόπουλος είπε ακόμα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια που βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα για να βγουν διάφορα συμπεράσματα.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι να μη προσπαθούμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, δεν αποφασίζουν μόνο οι επιστήμονες.

«Είναι σαφές ότι η προσπάθεια είναι όποιος αρρωσταίνει να μπορεί να έχει περίθαλψη και η επιδημία να είναι υπό έλεγχο και τα κρούσματα λίγα και υπό έλεγχο και μιλώ και για ένα δεύτερο και τρίτο και πολλά κύματα.

Υπάρχουν σενάρια όπως να μπαίνουμε κάθε τρεις μήνες σε καραντίνα και το δεύτερο είναι επιτήρηση και περιορισμός και ιχνηλάτηση επαφών.

Αν αυτό καταφέρουμε και γίνει παγκοσμίως, η κοινωνία θα προχωρά τη ζωή της με μικρότερες επιπτώσεις και όχι οριζόντια μέτρα”. Το καλό και το κακό σενάριο

Η εμπειρία μας έχει αρχίσει και χτίζεται και το δεύτερο σενάριο πρέπει να επικρατήσει.

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το κακό σενάριο να είμαστε κάθε τρεις μήνες στην καραντίνα και το καλό είναι τα λίγα κρούσματα που θα αντιμετωπίζουμε με τα εργαλεία και τη γνώση που έχουμε” τόνισε ο καθηγητής.

Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις”, είπε ο καθηγητής τονίζοντας ότι για τα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται με τον αέρα χρειάζεται εμβόλιο για να αντιμετωπιστούν και να θεραπευθούν μαζικά.

Να το ξαναπώ να γίνει κατανοητό πρέπει να αποφύγουμε το κακό σενάριο της καραντίνας κάθε τόσο που θα αποδιοργανώσει εντελώς την κοινωνία», κατέληξε ο καθηγητής.

Πηγή: thetoc.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...