ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Η διαφορετική κουλτούρα του Πιτίνο και όσα άφησε στον ΠΑΟ»

Για τα κέρδη που αποκόμισαν από τον Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, μίλησαν οι Γιώργος Βόβορας και Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Η διαφορετική κουλτούρα του Πιτίνο και όσα άφησε στον ΠΑΟ»

Το χρονικό διάστημα που ο Ρικ Πιτίνο ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό, άφησε κέρδη για την ομάδα σε πολλά επίπεδα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι Γιώργος Βόβορας και Φραγκίσκος Αλβέρτης μιλώντας στα «Νέα», αναφέρθηκαν στα οφέλη που αποκόμισαν από την παρουσία του Αμερικανού hall of famer στο «τριφύλλι», αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί πλέον ο Παναθηναϊκός.

Αρχικά ο Γιώργος Βόβορας ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα μας έμαθε τι σημαίνει οργάνωση του τεχνικού επιτελείου μίας ομάδες και πώς πρέπει να λειτουργούμε επί καθημερινής βάσης. Κατέστησε σαφές πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχει ένα εξειδικευμένο τμήμα scouting με τη συμμετοχή και των προπονητών των ακαδημιών. Παράλληλα έδωσε μεγάλη έμφαση στις ατομικές προπονήσεις και στην βελτίωση των παικτών, κάτι στο οποίο εδώ στην Ευρώπη δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Εμείς εστιάζουμε περισσότερο στην τακτική και στο 5 εναντίον 5.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.171 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Έχει χάρισμα στο να ψυχολογεί και να ανεβάζει το φρόνημα των παικτών και να τους κάνει να νιώθουν καλύτεροι από ο,τι είναι στην πραγματικότητα. Το έκανε συστηματικά με στόχο να τους τσιτώσει και ομολογώ ότι αυτή η τακτική του μου έδωσε μπόλικη τροφή για σκέψη. Ο κόουτς πρεσβεύει ότι η προτεραιότητα είναι πώς θα βελτιώνεται ατομικά ο κάθε παίκτης».

Ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε για τον Ρικ Πιτίνο: «Μας έφερε και μας άφησε μια πολύ ξεχωριστή νοοτροπία και αυτή την αμερικάνικη κουλτούρα που ξεπερνά το μπάσκετ. Εγώ τουλάχιστον ξανάζησα τις μέρες του Ντομινίκ Ουίλκινς που τον ρωτούσαμε και τον ακούγαμε ευλαβικά να μας μιλά για τον Τζόρνταν, τον Μάτζικ και τον Μπερντ. Από τον Πιτίνο μάθαμε πολλά, τουλάχιστον όσοι είχαν ευήκοα ώτα.

Προσπερνώ τα θέματα τακτικής, το κοουτσάρισμα και τα συστήματα και μένω στη γενικότερη φιλοσοφία του και τη στάση ζωής για το μπάσκετ, τον αθλητισμό και τη ζωή. Έχει ασύλληπτη ικανότητα στο να προσφέρει κίνητρα στους παίκτες. Ανέδειξε μια διαφορετική στάση σε σχέση με την ατμόσφαιρα φανατισμού στην οποία έχουμε γαλουχηθεί εδώ. Το μπάσκετ δεν είναι σώνει και καλά ζήτημα ζωής και θανάτου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.