ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών με τροπαιούχο τον Παναθηναϊκό (vid)

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός επικρατούσε 4-2 της ΑΕΚ στα πέναλτι (3-3 κδ) και κατακτούσε το Κύπελλο το 1994, στον, κατά πολλούς, καλύτερο τελικό όλων των εποχών.

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός επικρατούσε 4-2 της ΑΕΚ στα πέναλτι (3-3 κδ) και κατακτούσε το Κύπελλο το 1994, στον, κατά πολλούς, καλύτερο τελικό όλων των εποχών.

Σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο που έβραζε και ήταν χωρισμένο στα δυο, το ματς που διεξήχθη στις 20 Απριλίου του 1994, θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος τελικός Κυπέλλου στην ιστορία. Πιθανότατα μαζί με αυτόν που ακολούθησε πολύ αργότερα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό το 2009.

Οι “πράσινοι”, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο τους, προηγήθηκαν με τον Κριστόφ Βαζέχα στο 31′ για να ακολουθήσει στο 54′ το αυτογκόλ του Μανωλά. Όμως λίγα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή και  κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα σε 6 λεπτά. Πρώτα με τον Αλεξανδρή στο 71′ και στη συνέχεια με το Δημητριάδη στο 77′.

Στην παράταση, η Ένωση έκανε την απόλυτη ανατροπή με τον Αλεξανδρή να σκοράρει για το 3-2. Ακολούθησε η πράσινη αντεπίθεση με πολλές χαμένες ευκαιρίες, ακυρωθέν γκολ και δοκάρι. Τελικά, το γκολ του Μάρκου στο 115′ διαμόρφωσε το τελικό 3-3 και έστειλε τις ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος. Το “τριφύλλι” έκανε το 4-2 στη διαδικασία και με τον Στράτο Αποστολάκη να βάζει το τελευτάιο πέναλτι, έστειλε στα… ουράνια τους οπαδούς του, οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με την κατάκτηση του Κυπέλλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ – Αποστολάκης, Γεωργιάδης Γ.Χ., Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Μάρκος, Μπορέλι (67′ Μαραγκός), Βαζέχα (65′ Δώνης)

ΑΕΚ: Ατματζίδης – Καραγιάννης, Μανωλάς, Σταματής, Βλάχος (59′ Δημητριάδης), Αλεξανδρής, Σαμπανάτζοβιτς (48′ Τσάρτας), Σλίσκοβιτς, Κοπιτσής, Σαβέβσκι, Κασάπης

Διαιτητής: Σπάθας (επόπτες: Σωτηρόπουλος – Χαλδαίος)

Σκόρερ: 31′ Βαζέχα, 54′ Μανωλάς (αυτoγκόλ), 71′ Αλεξανδρής, 77′ Δημητριάδης, 95′ Αλεξανδρής, 115′ Μάρκος

Exit mobile version