Ο Τάσος Νικολογιάννης θυμάται το σπουδαίο ευρωπαϊκό του 2000 και αναλύει την επόμενη μέρα με τον Βοτανικό που αποτελεί το πιο σημαντικό θέμα για τον Παναθηναϊκό.

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός έραψε το δεύτερο αστέρι στη φανέλα του. Κέρδισε στον τελικό, που έγινε στην Θεσσαλονίκη την Μακάμπι με 73-67 και έστειλε το μήνυμα σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ο παντοκράτορας έρχεται. Αν η πρώτη κούπα στο Παρίσι είναι η αρχή της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού, η δεύτερη είναι η καθιέρωση της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η προειδοποίηση,για αυτό που ερχόταν.

Και ήρθαν άλλες τέσσερις κούπες, έραψε άλλα τέσσερα αστέρια και ο Παναθηναϊκός έγινε εξάστερος. Μεγάλο επίτευγμα για αυτό και κάθε χρόνο αυτές τις στιγμές πρέπει να τις μνημονεύουμε, διότι ό, τι γράφει δεν ξεγράφει. Το μπάσκετ του Παναθηναϊκού κράτησε ζωντανό τον κόσμο της ομάδας τον έκανε χαρούμενο σε χρονιές, που το ποδόσφαιρο παρέπαιε και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και να το αναγνωρίζουμε.

Οσο για το ποδόσφαιρο νομίζω, πως όλοι συμφωνούμε, ότι η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο, θα γίνει και πάλι Παναθηναϊκός, όταν αποκτήσει δικό της σύγχρονο γήπεδο . Μόνο τότε η ομάδα θα κάνει το μεγάλο βήμα,για να φθάσει εκεί που ανήκει . Στην κορυφή. Το θέμα του Βοτανικού δεν είχε μέχρι τώρα καμία εξέλιξη. Και με τον κορονοϊό τα πράγματα πάνε ακόμα πιο πίσω, αλλά τις παραμονές του Πάσχα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε, ότι «σύντομα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ούτε προεκλογική περίοδο έχουμε, ούτε υπήρχε λόγος, για να βγει εν μέσω πανδημίας ο Μπακογιάννης και να μιλήσει αισιόδοξα για το θέμα του Βοτανικού. Κάτι ξέρει και το λέει. Εγώ από την αρχή πάντα ήμουνα επιφυλακτικός, για το θέμα του γηπέδου, διότι έχουμε καεί πολλές φορές στο παρελθόν από υποσχέσεις, που έμειναν… υποσχέσεις. Μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση στις εξελίξεις με το θέμα του Βοτανικού, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μόλις επανέλθει η κανονικότητα θα μάθουμε αν θα προχωρήσει το γήπεδο ή όχι.

Για το θέμα της χρηματοδότησης, που είχε μπλοκάρει το έργο, φαίνεται ότι λίγο πριν ξεσπάσει ο κορονοϊός ήταν κοντά στο να βρεθεί λύση και απέμενε ένα ραντεβού. Αυτό το ραντεβού θα γίνει πλέον μετά την πανδημία, απλά κανείς δεν ξέρει αν αυτή η οικονομική ύφεση, που έρχεται θα επηρεάσει και τις άμεσες εξελίξεις στο γηπεδικό. Με την ευχή να πάνε όλα καλά και να γίνει αυτό, που ελάχιστοι πιστεύουν και να βρεθεί λύση στο θέμα του γηπέδου.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου