ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Καθηγητής επιδημιολογίας: Τερατωδώς κακή η ιδέα των διακοπών φέτος το καλοκαίρι

Ο ίδιος θα ήθελε η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού να διαρκέσει περισσότερο.

Καθηγητής επιδημιολογίας: Τερατωδώς κακή η ιδέα των διακοπών φέτος το καλοκαίρι

Ο ίδιος θα ήθελε η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού να διαρκέσει περισσότερο.

«Τερατωδώς κακή» χαρακτηρίζει την ιδέα των διακοπών φέτος το καλοκαίρι ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ, λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και προειδοποιεί για τον κίνδυνο υποτροπής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το θεωρώ τερατωδώς κακή ιδέα να κάνει κανείς διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός το καλοκαίρι να βιώσουμε σοβαρή υποτροπή, νέο lockdown και πολλούς θανάτους. Ακόμη και οι καλύτερες διακοπές δεν αξίζουν τον κόπο», δηλώνει ο κ. Λάουτερμπαχ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Watson» και εκτιμά ότι μέχρις ότου η ζωή μας επιστρέψει στους ρυθμούς του 2019, θα έχουμε φθάσει στο 2022. «Ακόμη και αν έχουμε εμβόλιο, είναι ασαφές αν θα μπορεί να εμβολιαστεί ο καθένας ή αν θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες», εξηγεί και επισημαίνει επιπλέον ότι ο ιός πιθανότατα θα μεταλλαχθεί.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής τονίζει ακόμη ότι θα ήθελε η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού να διαρκέσει περισσότερο και φέρνει ως παράδειγμα την στρατηγική της Νότιας Κορέας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη κάθε χώρα να διατηρεί κάποιο απόθεμα υλικών για το ενδεχόμενο πανδημίας. «Εδώ στην Γερμανία θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε τον δικό μας προστατευτικό ρουχισμό, μάσκες, φάρμακα», προσθέτει και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «για τον πολιτισμό μας, ο κορωνοϊός υπενθυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: ότι η υγεία, η κοινωνική ευημερία και η ειρήνη δεν είναι αυτονόητα».

Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ προωθεί περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών. Όπως δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί κατά την επόμενη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων στις 20 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν θα έχει διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνέπειες από την πρώτη χαλάρωση, η οποία ξεκίνησε χθες. «Πιστεύω παρόλα αυτά ότι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια επιπλέον μέτρα χαλάρωσης», τόνισε και ανέφερε ενδεικτικά τα νηπιαγωγεία, τις παιδικές χαρές και τα κέντρα άθλησης για την νεολαία. «Αν όλοι οι νέοι πηγαίνουν στα εμπορικά κέντρα και στα πάρκα και όχι στα γήπεδα, τότε πάλι χάνουμε το νόημα», είπε χαρακτηριστικά. Υπέρ της επαναλειτουργίας των παιδικών χαρών τάχθηκε και η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκιφάι, σημειώνοντας ότι ειδικά στις μεγάλες πόλεις τα παιδιά χρειάζονται κίνηση και καθαρό αέρα.

Ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πόλη του Βερολίνου επιβάλλει από την επόμενη εβδομάδα την χρήση μάσκας για τις μετακινήσεις με τα μαζικά μέσα μεταφοράς και για τις επισκέψεις σε καταστήματα. Την χρήση της μάσκας σε χώρους όπου δεν μπορεί να διατηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου συνέστησε σήμερα και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάαντε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όποιος έχει οποιοδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι. Ανάλογα μέτρα σχεδιάζει ακόμη η Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...