Αυτό που έχει γίνει σαφές από την πρώτη στιγμή είναι πως για τον πρωθυπουργό, προέχει η άποψη των επιστημόνων, πέρα και πάνω από κάθε πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός θα έχει εντός της ημέρας τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής, υπό τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί.

Στην κατάρτιση του σχεδίου, την τελική μορφή του οποίου αναμένουμε στο τέλος της εβδομάδος, συμμετέχει ομάδα υπουργών, ειδικών γραμματέων, καθηγητών και τεχνοκρατών υπό τον υφυπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.

Η απόφαση όμως για τις ανακοινώσεις όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είναι ειλημμένη. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύφθηκε στο briefing της Τρίτης, ο πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματος θα ανακοινώσει την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr το μήνυμα του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό δεν αναμένεται πριν από τις 27 Απριλίου.

Στο χθεσινό briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για μία «σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη επιστροφή, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορούν να αποκλειστούν και αλλαγές της τελευταίας στιγμής κατ εντολή των επιστημόνων, εάν και κάτι τέτοιο είναι απευκταίο από τα πολιτικά στελέχη. Άλλωστε, οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κρανίδι όπου 150 από τους 470 μετανάστες που διαμένουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έχουν θέσει τις υγειονομικές αρχές σε ύψιστο συναγερμό.

Πηγή: Newsbomb.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS