ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τσιόδρας – κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα – 5 νέα θύματα – 130 οι θάνατοι συνολικά

2.490 κρούσματα κορωνοϊού συνολικά στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 130 οι νεκροί στο σύνολο και 48 διασωληνωμένοι.

Τσιόδρας - κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - 5 νέα θύματα - 130 οι θάνατοι συνολικά

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού προχώρησε και την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.490, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.

48 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 57.576 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επίσης, 130 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 2.760.000 κρούσματα και 193.148 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 762.000 ανάρρωσαν και έγιναν καλά. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.158.000 κρούσματα. Το 70% εντοπίζεται σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

Σχετικά με τη μονάδα υγείας στο Περιστέρι ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα. Και οι 17 εργαζόμενοι, θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικόεξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής», είπε ακόμη ο καθηγητής.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...