ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Θέλει να πουλήσει ο Αλαφούζος;

Ήρθαν και πάλι στη δημοσιότητα φήμες για ενδιαφέρον Κινέζων για αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φήμες που διαψεύστηκαν αμέσως. Κάποια στιγμή θα υπάρξει ενδιαφέρον αληθινό για την ΠΑΕ και το ερώτημα θα είναι αν όντως ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να πουλήσει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Θέλει να πουλήσει ο Αλαφούζος;

Η τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με το διοικητικό του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο πώλησης ήταν με τον απίθανο από την Ταϊλάνδη, ο οποίος θα έφερνε τον Γκραντ, ο οποίος είχε ήδη κάνει σχέδιο για τον Παναθηναϊκό και την εκτόξευσή του. Μας τελείωσε το παραμύθι, που λίγο έλειψε να το πιστέψει το σύνολο του κόσμου ειδικά μετά την παρουσία του Παϊρότζ στο Ολυμπιακό Στάδιο και από τότε ο Παναθηναϊκός βαδίζει με τον Γιάννη Αλαφούζο να ανεβάζει ολοένα και περισσότερο το ποσοστό του στην ΠΑΕ.

Πριν από δύο μέρες εμφανίστηκε δημοσίευμα που ήθελε Κινέζους επενδυτές όχι μόνο να θέλουν την ΠΑΕ, αλλά να έχουν δώσει και τα χέρια για την αγορά της. Διαψεύστηκαν οι φήμες μέσα σε λίγες ώρες. Έπραξε σωστά ο Παναθηναϊκός, διότι τέτοιες φήμες μπορεί να πάρουν διαστάσει που στο τέλος βγάζουν την ομάδα εκτεθειμένη, δίχως να φταίει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μια τέτοια φήμη. Φαντάζομαι δε θα είναι ούτε η τελευταία. Υπάρχουν αρκετοί Άραβες, Κινέζοι, Αμερικάνοι και… Ταϊλανδοί, που λίγο φαντασία να υπάρχει, κάθε τόσο θα βγαίνει και κάποιο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Αλαφούζος δεν έχει βγάλει προς τα έξω μια δήλωση πως δεν πουλάει. Άρα παραμένει διαθέσιμη η ΠΑΕ, αρκεί κάποιος να βρεθεί να αναλάβει τα χρέη της.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.166 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα ερωτήματα, βέβαια, είναι αρκετά γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού. Ισχύει ακόμα πως ο Αλαφούζος δίνει την ΠΑΕ έναντι ενός ευρώ σε περίπτωση που βρεθεί αξιόπιστος αγοραστής; Ή θα ζητήσει έξτρα χρήματα, πέραν των χρεών που θα αναλάβει όποιος αναλάβει τον σύλλογο; Και, κυρίως, πουλάει ακόμα ο Αλαφούζος; Ή θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ως απόλυτος ηγέτης και τούτο επικοινωνεί μέσω των ανθρώπων του προς κάθε κατεύθυνση;

Η συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες, με μοναδική εξαίρεση πως δεν εμφανίζεται επίσημα, είναι ανθρώπου που δεν έχει καμία διάθεση να απομακρυνθεί από τον Παναθηναϊκό και γενικότερα από το ποδόσφαιρο. Αποφάσεις που αφορούν το αγωνιστικό περνάνε πάντα από εκείνον, η επικοινωνία του με πολλούς ανθρώπους είναι καθημερινή, οι ερωτήσεις του πολλές, το ενδιαφέρον του πιο έντονο από ποτέ τα τελευταία τρία χρόνια.

Ασχολείται με το γηπεδικό, με το που θα παίζει η ομάδα, παίρνει μέρος σε τηλεδιασκέψεις της Λίγκας, κάνει προτάσεις για το σήμερα και το αύριο του ποδοσφαίρου, ήταν εκεί στο κάλεσμα της UEFA στη συνάντηση των BIG 4. Άνθρωπος που πουλάει ή που θέλει να πουλήσει, δεν τα κάνει όλα αυτά.

Πιθανότατα να κατάλαβε ο Αλαφούζος ότι χωρίς χρήματα ο Παναθηναϊκός θα κατέληγε πολύ γρήγορα στον… αφανισμό. Άρα από τη στιγμή που εξακολουθεί να είναι ο μόνος που πληρώνει, θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Απολύτως λογικό δηλαδή. Πιθανότατα να είδε πως δεν υπάρχει κανείς που θέλει τον Παναθηναϊκό και να αποφάσισε να τον κρατήσει δικό του με το μικρότερο δυνατό – οικονομικό και ψυχολογικό – κόστος.

Το τρίτο σενάριο; Να επέστρεψε το ενδιαφέρον του για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Και πολύ απλά να μη θέλει να πουλήσει. Αργά ή γρήγορα θα φανεί τι απ’ όλα ισχύει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.