ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: «Δεν συμφωνώ με τις αλλαγές – Το επόμενο στάδιο θέλει ειδική διαχείριση»

Για τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο, τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει η FIFA, αλλά και το πως θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Δεν συμφωνώ με τις αλλαγές - Το επόμενο στάδιο θέλει ειδική διαχείριση»

Για τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο, τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει η FIFA, αλλά και το πως θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα» επεσήμανε πως δεν τον βρίσκουν σύμφωνο οι αλλαγές που σκέφτεται η FIFA να κάνει, τόνισε πως πρόκειται για μια ειδική κατάσταση, ενώ ανέφερε πως οι ομάδες για να ξεκινήσουν και πάλι τις υποχρεώσεις τους, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια ειδική διαχείριση ώστε να παραμείνουν σε αγωνιστικό ρυθμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Για τις σκέψεις της FIFA για τις αλλαγές: «Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Αρχικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για κάτι που συζητάμε λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, αν φυσικά εγκριθεί το σενάριο για πέντε αλλαγές.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 16.843 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχω την εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει ώστε οι προπονητές να έχουν αυτή τη στιγμή και όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους. Υπάρχει αποχή, οι παίκτες θα θελήσουν ξεκούραση, οι αγώνες θα είναι συνεχείς.

Το σημαντικό κομμάτι είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Σκεφθείτε αν γίνονται τόσες αλλαγές πόσο άσχημα θα επηρεαστεί ο ρυθμός. Δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω και αν εγκριθεί. Θα δώσω ένα παράδειγμα: στα καλοκαιρινά ματς προετοιμασίας κάνουμε στο ημίχρονο πολλές αλλαγές, πέντε ή έξι. Σύνολο δέκα από τις δύο ομάδες! Δεν χάνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η ομοιογένεια, δεν πέφτει ο ρυθμός; Είναι επόμενο. Το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο». 

Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές στην επανέναρξη: «Το σημαντικό αυτή τη στιγμή, λίγο προτού επιστρέψουν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, είναι να δοθούν τρεις με τέσσερις εβδομάδες για προετοιμασία. Τη χρειαζόμαστε και εμείς οι τεχνικοί αλλά και οι ποδοσφαιριστές για να έρθουν σε καλή κατάσταση. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Και βέβαια να έχουμε στο μυαλό κάτι σημαντικό: δεν είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, δεν είμαστε δηλαδή στο καλοκαίρι που χτίζεται μία ομάδα. Αλλά στο φινάλε της σεζόν. Έχει αυτό διαφορά και μεγάλη σημασία. Άρα, απαιτείται διαχείριση μεγάλη για το επόμενο στάδιο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.