ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπερτομέου: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν»

Για την Ευρωλίγκα και τις υποχρεώσεις που έχει προς τον κόσμο για να ολοκληρωθεί η σεζόν, μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Μπερτομέου: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν»

Ο ισχυρός άντρας της Ευρωλίγκα, μίλησε σε ιστοσελίδα και ανέλυσε τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ανέφερε τα προβλήματα που έχουν υπάρξει, ανέλυσε τη διαφωνία των ελληνικών ομάδων στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη και επεσήμανε πως το μέγεθος τη ζημιάς θα αναλυθεί όταν επιστρέψουν σε κανονικότητα αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου:

«Αν οι κυβερνήσεις και οι αρχές κάθε χώρας μας επιτρέψουν να οργανώσουμε παιχνίδια και αν κάνουμε ό,τι πρέπει να για να υπάρξει ασφάλεια για τους παίκτες και τις ομάδες, τότε είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Πρέπει να το κάνουμε αυτό, όχι γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους συνεργάτες μας, αλλά και κυρίως γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους φιλάθλους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε αυτό που αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή το μπάσκετ υψηλού επιπέδου».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.164 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη διαφωνία των ελληνικών ομάδων και τις περικοπές στα συμβόλαια: «Ποτέ δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σε συζητήσεις, μιλάμε μόνο για τις αποφάσεις. Είμαστε ενωμένοι και έτσι παίρνουμε τις αποφάσεις. Από την αρχή θέλαμε τους συλλόγους μαζί μας στο κομμάτι της συμφωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε 300 διαφορετικές υποθέσεις παικτών. Πρέπει όλοι να κατευθυνθούμε προς την ίδια κατεύθυνση και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η συμφωνία ήταν αναγκαία και δημιούργησε μία καλή βάση για τους συλλόγους και τους παίκτες».

Για τις αντιδράσεις των παικτών: «Η πλειοψηφία των παικτών αποδέχεται την συμφωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Euroleague εμπλέκονται περίπου 300 αθλητές. Εγώ θέλω να τους ευχαριστήσω, επειδή κατανοούν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αντιλήφθηκαν ότι παίζουν κομβικό ρόλο και μας βοήθησαν να βρούμε έναν τρόπου να λύσουμε την κρίση.

Η γνώμη τους επηρεάζει σίγουρα τους φιλάθλους και είμαι σίγουρος ότι εκτίμησαν την πορεία και την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Η μείωση των μισθών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ομάδες. Θα τις βοηθήσει να επιστρέψουν με μικρότερη ζημιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε ενωμένοι, παίκτες, παράγοντες και ομάδες».

Για τις οικονομικές επιπτώσεις των ομάδων: «Οι ομάδες, η λίγκα και οι συνεργάτες μας έχουν αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Το μέγεθος της ζημιάς θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς τι θα συμβεί.

Πολλές ομάδες έχουν χάσει έσοδα από τα εντός έδρας ματς που δεν διεξήχθησαν. Είμαστε σε διάλογο με τους συλλόγους και εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και μακροπρόθεσμο επίπεδο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.