«Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά! Αυτό το κειμενάκι είναι αφιερωμένο στους νεαρούς κ όχι μικρούς (δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον όρο μικρός) αθλητές μπάσκετ που παίρνουν την απόφαση να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του ατλαντικού ωκεανού για να κάνουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Θα ξεκινήσω με τις πρώτες τρεις γραμμές από το ποίημα του Καβάφη η «Ιθάκη». «Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες γεμάτος γνώσεις…».

Έφτασε ο καιρός να ενισχύσεις το όνειρό σου και να το κάνεις μεγαλύτερο. Ονειρέψου! Ονειρέψου ελεύθερα και άπειρα! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ετοιμάσεις τα πράγματα σου είναι να αγοράσεις ένα σημειωματάριο με λευκές σελίδες και να το τοποθετήσεις το σακίδιο σου. Όταν θα βρεθείς μόνος σου θα το ανοίξεις και στην πρώτη του σελίδα θα δημιουργήσεις τη «Λίστα των Ονείρων» σου. Εκεί θα γράψεις όλα σου τα όνειρα από το πιο χαζό σου ως το πιο τρελό σου!

Αυτό το σημειωματάριο θα είναι ο οδηγός σου ή καλύτερα ο χάρτης της δίκης σου «Ιθάκης». Θα το έχεις πάντα μα πάντα κοντά σου γιατί θα είναι η δύναμη σου. Μέχρι στιγμής έχεις καταφέρει κ έχεις περάσει πολλά για να φτάσεις σ αυτό το σημείο αλλά όχι αρκετά. Όλες οι θυσίες που έκανες για το άθλημα που αγαπάς, όλες εκείνες οι ώρες που ξόδεψες στο δεύτερο σπίτι σου, όλες σου οι αναμνήσεις που αποκόμισες κρατώντας την πορτοκαλί μπάλα, όλα τα χειροκροτήματα που πήρες και όλα τα κλάματα που έβαλες μπροστά ή πίσω από τους συμπαίχτες σου, όλα αυτά είναι τα εφόδια σου για το καινούργιο σου ταξίδι. Είναι ένα ταξίδι που αν δείξεις την απόλυτη σοβαρότητα έχεις να κερδίσεις πάρα πολλά αρκεί να ακολουθείς τους στόχους σου. Συνέχισε να προσπαθείς και να διασκεδάζεις με το άθλημα που τόσο αγαπάς!

ΥΓ. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην συμπαίχτρια μου Κοιλιά Παρασκευή που παρόλο που μέσα στην χρονιά έκανε «κακές» παρέες κατάφερε να πάρει αυτή την ευκαιρία σπουδών σε συνδυασμό το μπάσκετ.

Καλή σταδιοδρομία»!

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS