ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Η ευκαιρία για τον Φετφατζίδη ήταν η περσινή

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει δικό του τον Φετφατζίδη πριν από έναν χρόνο, αλλά αποφάσισε να περιμένει, να τον χάσει και να πάρει τελικό τον Μολό και τον Μπεκ. Η συνέχεια δεν τον δικαίωσε, αφού έχασε έναν παίκτη που θα μπορούσε να του κάνει τη διαφορά και που φέτος δεν μπορεί να τον πάρει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η ευκαιρία για τον Φετφατζίδη ήταν η περσινή

Θα ήταν ιδανική επιλογή ο Γιάννης Φετφατζίδης για τον Παναθηναϊκό. Διότι τα στοιχεία του δεν τα έχει κανένας άλλος παίκτης στο ρόστερ. Από τους καλύτερους παίκτες στο ένας εναντίον ενός, με εξαιρετική τελική πάσα (9 ασίστ είχε φέτος στον Άρη) και με το στοιχείο του απρόβλεπτου, που εκτός του Χατζηγιοβάνη δεν το έχει άλλος παίκτης στην ομάδα.

Γι’ αυτό και αποτελούσε το περσινό καλοκαίρι την πρώτη επιλογή του Γιώργου Δώνη για τα εξτρέμ. Τότε που η περίπτωσή του ήταν εύκολη για τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης ήθελε να φορέσει τα πράσινα, ήταν ελεύθερος, το κασέ του δεν ήταν απαγορευτικό, αλλά το… πουλάκι πέταξε γιατί οι πράσινοι αποφάσισαν να περιμένουν και να μη βιαστούν. Και τελικά πήραν τον Μολό και τον Μπεκ, που δεν βοήθησαν καθόλου.

Φέτος οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή είναι ελάχιστες. Ο παίκτης θα πρέπει να μείνει ελεύθερος από τον Άρη, κάτι που σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί.

Ακόμα και αν του χρωστάει χρήματα, θα βρει τον τρόπο να τον πληρώσει, διότι ο Φετφατζίδης αποτελεί τούτη την ώρα το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που έχει στο ρόστερ του ο Άρης. Και οι απαιτήσεις των κίτρινων ξεκινούν από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αφού θεωρούν πως οι Άραβες είναι ικανοί να δώσουν αυτά τα χρήματα και να τον αποκτήσουν. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, ήδη υπάρχουν φήμες για μεγάλη πρόταση, ήδη και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει έτοιμος για ένα δεύτερο μακρινό ταξίδι στην καριέρα του.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε κάτι, που προκύπτει από το ρεπορτάζ γύρω από την υπόθεση. Ο Φετφατζίδης δεν έχει πρόβλημα να πάει και πάλι σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι προηγμένο, αλλά θα του αποφέρει πάρα πολλά χρήματα (έτσι κι αλλιώς ούτε στην Ελλάδα είναι προηγμένο το πρωτάθλημα). Αυτό που δε θέλει είναι να επιστρέψει στην Σαουδική Αραβία. Το απορρίπτει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Αντίθετα, μια μεταγραφή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απ’ όπου και φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον, τον ικανοποιεί και θα πήγαινε ευχαρίστως. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξέρει πως θα πάρει περίπου τα… πενταπλάσια χρήματα απ’ αυτά που παίρνει τώρα στον Άρη. Ποιος θα έλεγε όχι;

Δύσκολα, λοιπόν, μπορεί να προκύψει θέμα Φετφατζίδη για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά η στάση του Άρη και οι ατάκες για τον σύλλογο και για τον Δώνη που εμφανίζονται σήμερα στον Τύπο. Στον Άρη δεν πρέπει να ξεχνάνε πως δεν συγκρίνεται το μέγεθός τους με αυτό του Παναθηναϊκού, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση του Βέλεθ, ο οποίος όταν άκουσε για Παναθηναϊκό αποφάσισε στο δευτερόλεπτο να αφήσει μια μικρότερη ομάδα για να πάρει μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη.

Το ίδιο θα έκανε και ο Φετφατζίδης πέρσι το καλοκαίρι, αν ο Παναθηναϊκός του έκανε επίσημη πρόταση, κάτι που δε συνέβη ποτέ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ