ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Οικονομικά μέτρα: Τι ισχύει με μείωση ενοικίου, επίδομα 800 ευρώ και δάνεια

Οσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας για την εξειδίκευση των μέτρων που θα ελαφρύνουν τους πολίτες

Οικονομικά μέτρα: Τι ισχύει με μείωση ενοικίου, επίδομα 800 ευρώ και δάνεια

Για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μετά από την απόφαση για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα λόγω κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, που ανακοίνωσε τη νέα δέσμη μέτρων για τον Μάιο αλλά και το περίγραμμα των αποφάσεων για την πρώτη κατοικία. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ και σε άλλες ομάδες συμπολιτών μας» και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα παίρνουν επίδομα για όσο βρίσκονται σε αναστολή. Το συνολικό κόστος των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή ή θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα ανέρχεται σε περίπου 12,5 δισ. ευρώ, και η προστιθέμενη αξία τους σε 17,5 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο μέτρων θα προστεθούν, το επόμενο διάστημα, νέες πρόνοιες που συνδέονται και με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών ταμείων, όπως είναι:

η ενίσχυση της απασχόλησης μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SURE,

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

η αξιοποίηση εγγυοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων,

το νέο πλαίσιο επιδότησης των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό,

η ενίσχυση κλάδων της οικονομίας, όπου απαιτείται, μέχρι το τέλος του έτους.

Το συνολικό κόστος των μέτρων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 24 δισ. ευρώ.

Κάνοντας λόγο για μια πρωτόγνωρη κρίση, την έκταση και το βάθος της, δεν τα γνωρίζουμε ακόμα, με δραματικές συνέπειες ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως έχει ήδη καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε 800.000 μισθωτούς, την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθεί και σε άλλες, ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας ενώ σήμερα πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε 374.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ακολουθεί, τις επόμενες ημέρες, η καταβολή και για τους υπόλοιπους, μετά από έλεγχο των αιτήσεων.

Ταυτόχρονα πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ σε 155.000 επιστήμονες, καταβάλλονται επιδόματα ανεργίας και υλοποιούνται ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε 500.000 ανέργους και μακροχρόνια ανέργους, καταβλήθηκε Δώρο Πάσχα σε 114.000 συμπατριώτες μας στο χώρο της υγείας και στον τομέα της πολιτικής προστασίας με τον κ. Σταϊκούρα να υπογραμμίζει πως στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης, το Κράτος κατέβαλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε περισσότερους από 2.000.000 συμπατριώτες μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα και την απασχόληση.

Ταυτόχρονα και αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε σε περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις, με 430.000 εργαζόμενους, που έκλεισαν με κρατική εντολή ή επλήγησαν, που θα ενισχυθούν, εκτιμούμε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με περίπου 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 99% απασχολεί μέχρι 50 εργαζόμενους. “Θα βοηθηθούν σημαντικά αυτές οι πολύ μικρές, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις, εισπράττοντας ποσά τουλάχιστον της τάξεως των 2.000, των 4.000, των 8.000 και των 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους” δήλωσε.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.