ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Η εμπιστοσύνη στον Δώνη πρέπει να είναι ολοκληρωτική

Από τον μεταγραφικό σχεδιασμό, μέχρι τις ανανεώσεις και τις αποχωρήσεις, ο Δώνης πρέπει να είναι αυτός που θα διαχειριστεί το ρόστερ με το οποίο θα δουλέψει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η εμπιστοσύνη στον Δώνη πρέπει να είναι ολοκληρωτική

Απέδειξε ο Γιώργος Δώνης στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό πως μπορεί να τα βγάλει πέρα έχοντας στα χέρια του ένα μάλλον μέτριο ρόστερ. Διότι αυτό είχαν οι πράσινοι τη σεζόν 2018-19. Ένα ρόστερ με πολλά νέα παιδιά, που έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά. Απουσίαζαν οι προσωπικότητες όπως αυτή του Σένκεφελντ ή του Ζαχίντ στη δεύτερη χρονιά με τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο.

Αυτά τα δύο χρόνια το συνολικό πρόσημο για τον Δώνη είναι παραπάνω από θετικό. Σε 67 παιχνίδια στον πάγκο ο Δώνης έχει 30 νίκες, 17 ισοπαλίες, 20 ήττες. Αν μιλούσαμε για παλιό, κανονικό Παναθηναϊκό, δε θα ήταν καλό το ποσοστό. Όμως μιλάμε για ειδικές περιστάσεις. Ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα δύο χρόνια εξελίχθηκε όχι μόνο συνολικά, αλλά και ατομικά. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Πούγγουρας, που η εξέλιξή του είναι καταπληκτική, ο Χατζηγιοβάνης που μετατράπηκε σε παίκτη… Εθνικής Ελλάδας, ο Μπουζούκης που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Διούδης είναι πια ένας από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες.

Υπήρξαν παιχνίδια που οι πράσινοι έπαιξαν ένα ποδόσφαιρο υπεροχής. Με κυρίαρχο στοιχείο την κατοχή της μπάλας, την πίεση στον αντίπαλο, τους πολλούς τρόπους να έρχεται η μπάλα μέσα στην περιοχή. Αν είχε έναν καλύτερο γκολτζή (τύπου Μπεργκ), θα είχε και περισσότερους βαθμούς. Θα είχε πάρει παιχνίδια στα οποία επιβλήθηκε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.228 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ετούτο είναι που πρέπει να βελτιώσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Να κερδίζει – αν όχι όλα, τα περισσότερα – τα παιχνίδια στα οποία είναι εμφανώς καλύτερος. Εκεί που επιβάλλεται του αντιπάλου, να βρίσκει τρόπο να τον ρίχνει νοκ άουτ. Να παίρνει βαθμούς που στερήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το φετινό παιχνίδι στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, παιχνίδι που αν υπήρχε ένας γκολτζής δε θα είχε τελειώσει 1-1.

Ο Δώνης πρέπει να προφυλαχθεί από τη διοίκηση, να νιώσει όσο σημαντικός είναι γι’ αυτή την προσπάθεια που κλείνει δύο χρόνια και μπαίνει πια σε ένα διαφορετικό στάδιο. Αυτό της διεκδίκησης καλύτερου πλασαρίσματος ή ακόμα – ακόμα και της διεκδίκησης κάποιου τίτλου. Και σίγουρα της επιστροφής στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στα οποία αξίζει ο Έλληνας προπονητής να είναι εκείνος που θα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.