ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σεισμός: Τι λέει ο Λέκκας μετά τα 6 Ρίχτερ στην Κρήτη! Αλλεπάλληλες οι δονήσεις

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Σεισμός: Τι λέει ο Λέκκας μετά τα 6 Ρίχτερ στην Κρήτη! Αλλεπάλληλες οι δονήσεις

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Δέκα λεπτά μετά τον σεισμό καταγράφηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, δόνηση 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ μια ακόμη δόνηση καταγράφηκε στις 4:33, με ένταση 4,8 Ρίχτερ, 122 χλμ νότια της ‘Αρβης και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό έντασης 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. «Ο σεισμός αυτός καταγράφηκε στο προωθημένο τμήμα του ελληνικού τόξου ενώ τον ακολούθησαν δύο μετασεισμοί της τάξεως των 5 και 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 57.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι μετασεισμοί είναι ένα θετικό σημάδι καθώς δείχνουν πως αποκλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή», ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας ενώ παράλληλα τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς αυτή η πλευρά του τόξου προξενεί μεγάλους σεισμούς αλλά ευτυχώς είναι πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές».

Σεισμοί και έρευνες στα οικόπεδα ΑΟΖ

Έντονη είναι η συζήτηση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια για το αν οι έρευνες που πραγματοποιούνται στα οικόπεδα ΑΟΖ της Ελλάδος επηρεάζουν την σεισμική δραστηριότητα στη χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιρροή. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Ούτε οι έρευνες, ούτε καν οι εξορύξεις όποτε και αν γίνουν δεν είναι ικανά να επηρεάσουν τις τεκτονικές πλάκες. Η πρόκληση ενός σεισμούς απαιτεί τεράστιες δυνάμεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις δυνάμεις των ερευνών ή των εξορύξεων στα οικόπεδα της ΑΟΖ παγκοσμίως», τόνισε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Πηγή: cretapost.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...