Από αύριο αρχίζουν τα δύο τεστ (covid-19, αντισωμάτων) στον Παναθηναϊκό με στόχο να αρχίσουν οι προπονήσεις την ερχόμενη Τετάρτη. Το πρωτάθλημα παρά την βεβαιότητα, που υπάρχει από αρκετούς ότι θα ολοκληρωθεί, πολύ αμφιβάλω αν θα τελειώσει.

Κατ’ αρχάς για να αρχίσει το πρωτάθλημα, πρέπει όλα να πάνε καλά στις προπονήσεις, που θα αρχίσουν ατομικά και στη συνέχεια όλοι μαζί οι παίκτες. Έχω κάνει πολύ σκληρή κριτική στην διοίκηση Αλαφούζου και το ξέρετε όλοι, όσοι με διαβάζετε ή με ακούγατε. Πρέπει, όμως, τώρα να πω, ότι ο Παναθηναϊκός σε όλη αυτή την ιστορία με την επιδημία έχει κρατήσει την πιο σωστή στάση. Οι αμφιβολίες, που εξέφρασε ο Αλαφούζος για το αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα είναι απόλυτα λογικές.

Και το άλλο που είπε είναι σωστό. Το γεγονός, ότι αν το πρωτάθλημα αρχίσει και διακοπεί θα προκαλέσει μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στις ομάδας  από το να διακοπεί . Μόνο τα τεστ -αν οι ομάδες θέλουν να τα κάνουν σωστά κάθε εβδομάδα και στην διάρκεια των προπονήσεων και στην διάρκεια του πρωταθλήματος -κοστίζουν 150.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά όσες ομάδες επιλέξουν να κάνουν κανονικά τα τεστ τα δίνουν τώρα μετρητά, όχι σε δόσεις. Θα ρωτήσει κανείς «είναι δυνατόν όλες οι ομάδες να μην κάνουν κανονικά τα τεστ;». Θα απαντήσω ότι πολύ αμφιβάλω, αν οι μικρομεσαίες ομάδες, θα κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους παίκτες και όλα τα μέλη της ομάδας. Ελπίζω και εύχομαι να διαψευστώ, αλλά στην Ελλάδα είμαστε ξέρετε όλοι, ότι το πιο πιθανό είναι να μην τηρήσουν όλες οι ομάδες το πρωτόκολλο. Στο θέμα αυτό ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτα σωστός, έδωσε ήδη τα χρήματα και περιμένει τα δύο τεστ που κάθε εβδομάδα θα κάνει στους παίκτες, σε όλο το ποδοσφαιρικό τιμ και σε όλους τους υπαλλήλους που θα πηγαίνουν στο Κορωπί.

Και πάμε τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έκανε επίθεση και ευθεία και μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει (τα περισσότερα δηλαδή) στον Παναθηναϊκό με αφορμή τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν από τον Αλαφούζο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ακούστηκε και το φοβερό, από τον Ολυμπιακό ότι «ο Παναθηναϊκός είναι υπέρ της πολυιδιοκτησίας». Μιλάει για πολυιδιοκτησία ο Ολυμπιακός . Εδώ γελάμε με όλα αυτά τα… φιλικά που βλέπαμε για μία 20ετία .

Και κλείνω με κάτι, που θα δούμε ΣΙΓΟΥΡΑ μπροστά μας. Στην Σούπερ Λίγκα θα πρέπει τώρα και ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος να αποφασίσουν τι θα γίνει μόλις παρουσιαστεί το πρώτο κρούσμα σε ομάδα. Διότι με 30 παίκτες κάθε ομάδα και άλλα 30 μέλη, που είναι της ομάδας και καθημερινά είναι στην προπόνηση αποκλείεται να μην υπάρχει κρούσμα για τους επόμενους δύο μήνες. Τι θα γίνει τότε; Θα διακοπεί το πρωτάθλημα, αν έχει αρχίσει ; Θα συνεχιστεί και η ομάδα ή οι ομάδες, που έχουν τα κρούσματα θα παίζουν  με τις Κ-19, αφού θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες εν μέσω play off; Και αν διακοπεί το πρωτάθλημα θα μπει παύλα στον πρωταθλητή ή θα αναδειχθεί στα χαρτιά, που του αρέσει του Ολυμπιακού να το κάνει, όπως μας έδειξε η ιστορία το 2008, το 2015 και άλλα πολλά, που δεν θα αναφέρω, διότι δεν είναι το θέμα μας αυτό. Επειδή το βλέπω να έρχεται μπροστά μας. για αυτό λέω, ότι από τώρα στην Σούπερ Λίγκα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν μόλις εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα. Με ψηφοφορία, διότι αποκλείω να υπάρξει ομόφωνη απόφαση…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου