ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός το «άνοιγμα» του Σένκεφελντ

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έσταξε μέλι για τον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την... υποχρέωση των πράσινων να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους και να χτίσουν γύρω απ' την ηγετική του φυσιογνωμία.

Να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός το «άνοιγμα» του Σένκεφελντ

Μεταφέρω αυτούσιες κάποιες ατάκες του Μπαρτ Σένκεφελντ στη συνέντευξη που έδωσε σε ολλανδικό Μέσο.

– «Τεράστιο κλαμπ ο Παναθηναϊκός, όπως ο Άγιαξ και η Φέγενορντ».

– «Είχα εξετάσει προσεκτικά τα πάντα, αλλά γενικά η επιλογή μου δεν ήταν πολύ δύσκολη. Παρατήρησα αμέσως πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ. Όσον αφορά την ιστορία, αλλά και την αίγλη, το μέγεθος».

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει επίσης ισχυρή ομάδα μπάσκετ και βόλεϊ».

– «Η ζωή στην Ελλάδα είναι επίσης καλή. Υπάρχει υπέροχο κλίμα και η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με πολλή ιστορία και εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν πήγα πρόσφατα στην Ακρόπολη για πρώτη φορά. Δεν χρειάζομαι απαραίτητα μια φωτογραφία να δείξω, γιατί απολαμβάνω τη ζωή στην Ελλάδα περισσότερο από ένα αξιοθέατο».

Εν μέσω συζητήσεων για ένα νέο συμβόλαιο, ο Ολλανδός μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό, για την Αθήνα, για τη ζωή του εδώ. Μοιάζει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος απ’ αυτά που συνάντησε και επί της ουσίας δίνει… ασίστ στον σύλλογο για να τον κρατήσει για χρόνια εδώ.

Ο Σένκεφελντ είναι ένας κεντρικός αμυντικός που πραγματικά έλειπε από τον Παναθηναϊκό. Ένα… χάμερ, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Με την έλευση του Βέλεθ και το συμβόλαιο που θα πάρει ο Ισπανός, είναι λογικό και ο Ολλανδός να ζητήσει χρήματα που έδειξε πως δικαιούται. Γιατί εκτός από τη δική του παρουσία, βελτίωσε όλη την εικόνα της άμυνας. Και δίπλα του εξελίχθηκε και ο Πούγγουρας, που θεωρείται πια ένας από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς στο πρωτάθλημα.

Η νοοτροπία που επιδεικνύει ο Σένκεφελντ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τον μετατρέπει σε ηγετική φυσιογνωμία. Απαραίτητη για το αύριο του Παναθηναϊκού.

Αυτή η συνέντευξη και αυτές οι κουβέντες ίσως είναι το… μυστικό για να δέσει ο Παναθηναϊκός τον σπουδαίο Ολλανδό αμυντικό. Ας μην την αφήσει να πάει χαμένη.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ