ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πιτίνο: «Όταν μου είπαν για τον Παναθηναϊκό, ρώτησα “τι είναι αυτό;”»

Ο Ρικ Πιτίνο σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως αντέδρασε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Πιτίνο: «Όταν μου είπαν για τον Παναθηναϊκό, ρώτησα

Ο Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε πως αντέδρασε, αφότου πληροφορήθηκε για το ενδιαφέρον του τριφυλλιού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στο «Boston Herald»:

«Έφυγα Παραμονή Χριστουγέννων του 2018 κι αν δεν υπήρχε ο Μπρετ Μπράουν (σ.σ. κόουτς των Σίξερς), δεν θα το είχα κάνει. Ο Μπρετ ήταν παίκτης μου στο Boston University και τον είχα ρωτήσει σε ένα podcast πώς κατέληξε να προπονεί στην Αυστραλία. Μου είπε “κόουτς, εγώ είπα στον πατέρα μου ότι πάντα ήθελα να πάω στην Αυστραλία και του ζήτησα να μου δανείσει κάποια χρήματα”. Γέμισε την βαλίτσα του κι έφυγε, χωρίς να το ξέρει κανείς. 

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.684 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν εγώ είχα την πρόταση, ο Κρις Ουάλας με κάλεσε και μου είπε ότι με θέλουν για προπονητή στον Παναθηναϊκό. Είπα, “Κρις, τι είναι αυτό;”. Μου είπε ότι είναι ομάδα της Εuroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος και πως θεωρείται σαν τους Σέλτικς στην Ευρώπη. Στην αρχή είπα “μάλλον όχι”, αλλά το σκέφτηκα ξανά και είπα “ξέρεις κάτι; Αν ο Μπρετ Μπράουν το έκανε στα 24, μπορώ να το κάνω στα 65”. 

Έτσι, έφυγα χωρίς να το γνωρίζει κανείς κι αυτό που αγάπησα είναι το μάθημα που πήρα ότι η προπονητική εκεί πέρα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Έμαθα πολλά. Είναι σαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς στα καλύτερά τους με το πώς κυκλοφορούν την μπάλα και πώς χρησιμοποιούν το high post. Είναι το αντίθετο από τους Ρόκετς του Χάρντεν. Μπορείς να δεις έξι πάσες σε έξι δευτερόλεπτα, εξαιρετικό επιθετικό μπάσκετ και το να μαθαίνεις νέα πράγματα στα 65 σου, είναι σπουδαίο. Οι παίκτες ήταν εκπληκτικοί, ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Πήγα στο Τελ Αβίβ, στην Κωνσταντινούπολη, στο Μιλάνο, στη Μαδρίτη, στη Λιθουανία, στη Μόσχα. Οι Έλληνες ήταν τέλειοι απέναντί μου»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.