ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Γιάκομπσεν: «Με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη – Να μη δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό»

Την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να αγωνιστεί με την «πράσινη» φανέλα σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση εξέφρασε ο Άξελ Γιάκομπσεν. Τι είπε για τη φετινή σεζόν και το πρωτάθλημα.

Γιάκομπσεν: «Με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη - Να μη δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό»

Ήταν από τους πολύτιμους παίκτες στην προσπάθεια που κατέβαλλε τη φετινή σεζόν η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού, να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο του αθλήματος και συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιστροφή του «τριφυλλιού» στους τίτλους, με την κατάκτηση του League cup.

Ο Άξελ Γιάκομπσεν μίλησε στην εφημερίδα «Sportday», αναφέρθηκε στην επιθυμία που υπάρχει από την πλευρά του στην παραμονή και για τρίτη σεζόν στον Παναθηναϊκό και σχολίασε πως αν δεν υπάρξει συνέχεια στο πρωτάθλημα το προτιμότερο που πρέπει να γίνει είναι να μην υπάρξει πρωταθλητής, παρά να δοθεί από τη διοργανώτρια αρχή στον Ολυμπιακό, ομάδα η οποία ήταν πρώτη πριν τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άξελ Γιάκομπσεν:

Αν αποφασιστεί διακοπή θεωρείς ότι πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός;

«Θεωρώ ότι αν κοιτάξει κανείς τι έγινε από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα θα δει ότι παίξαμε τρεις φορές κόντρα στον Ολυμπιακό και τις κερδίσαμε όλες, δύο στο Λιγκ Καπ και μία στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω λοιπόν ότι ήταν η πιο δυνατή ομάδα και δεν θα ήταν δίκαιο να του δοθεί το πρωτάθλημα.

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.454 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εφόσον συνεχιζόταν το πρωτάθλημα η ομάδα μου θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τους τελικούς και εκεί τα παιχνίδια θα ήταν διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα ο κυρίαρχος όπως πέρυσι που ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Φέτος είμαστε ισοδύναμοι! Αν δεν παίξουμε τελικά το πιο σωστό είναι να μην υπάρξει πρωταθλητής».

Φαίνεται πως είσαι από τους αγαπημένους της εξέδρας. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο είναι μεγάλη μου τιμή, είμαι πολύ χαρούμενος. Ποτέ δεν έχω νιώσει έτσι όπως τώρα στον Παναθηναϊκό. Έχω αγωνιστεί σε πολλές χώρες όμως εδώ στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό οι οπαδοί είναι απίστευτοι. Μας υποστηρίζουν και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν ειδικά στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι μοναδική».

Δύο σερί χρόνια στον Παναθηναϊκό, θα υπάρξει κι επόμενη σεζόν; Θα ήθελες να παραμείνεις;

«Εννοείται! Θα ήταν πολύ ωραία αν παρέμενα για τρίτη χρονιά εφόσον αυτό είναι εφικτό. Είμαι ανοιχτός στο να το κάνω. Να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη φετινή χρονιά και μετά θα κοιτάξουμε και την επόμενη».

Η προοπτική του να επιστρέψει το τριφύλλι στα ευρωπαϊκά κύπελλα πώς σου φαίνεται;

«Κάθε αθλητής θέλει να παίζει στην Ευρώπη, είτε αυτό λέγεται CEV CUP είτε Τσάμπιονς Λιγκ. Οι οπαδοί μας θα είναι περήφανοι να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Θα είναι όνειρο αν γίνει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.