ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ο Μπόρχα Βάγε θα κάνει τη διαφορά

Είναι ταχύτατος, πατάει πολύ στην αντίπαλη περιοχή και σκοράρει με ευκολία. Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει τους λόγους που ο Μπόρχα Βάγε θα ήταν ιδανική περίπτωση για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπόρχα Βάγε θα κάνει τη διαφορά

Έχει μικρή εμπειρία από την Primera Division. Δύο χρόνια αγωνίστηκε εκεί με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνα, πριν την ακολουθήσει στη Segunda, κατηγορία την οποία ο Μπόρχα Βάγε έχει… φάει με το κουτάλι. Βέβαια, η δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας είναι τόσο ανταγωνιστική, που κανείς δεν μπορεί να πει πως ένας παίκτης που αγωνίζεται σε αυτή δεν έχει τα φόντα να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Άλλωστε και ο Σέρχιο Αραούχο από εκεί προέρχεται.

Είναι και η… πάστα των Ισπανών τέτοια, που στην πλειοψηφία τους αποτελούν “λεφτά στην τράπεζα” για μια ελληνική ομάδα. Ο μέσος όρος της αξίας τους είναι πολύ μεγαλύτερος από του μέσου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο εξτρέμ της Λα Κορούνια, τον οποίο έχει στοχεύσει ο Τσάβι Ρόκα και θέλει να τον φέρει στον Παναθηναϊκό θα αποτελέσει μεταγραφή από το… πάνω ράφι, με τα σημερινά δεδομένα του τριφυλλιού.

Ένας εξτρέμ με χαρακτηριστικά που λείπουν από το παιχνίδι του τριφυλλιού. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, κοντρολαρισμένος, με καλή τεχνική κατάρτιση και το κυριότερο; Πατάει πολύ στην αντίπαλη περιοχή, απειλεί συνεχώς και σκοράρει με ευκολία. Διαφορετικού στυλ από τον Νάγκι, με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που έχει ο Χατζηγιοβάνης.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.201 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βγαίνει ελεύθερος στην αγορά μετά από μια άκρως πετυχημένη – σε ατομικό επίπεδο – τετραετία στην Ντεπορτίβο, η οποία περνάει δύσκολα χρόνια. Βασικός στην ισπανική ομάδα, με 16 γκολ και πέντε ασίστ σε 78 συμμετοχές. Καθόλου άσχημα. Οι Ισπανοί θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα τους, αλλά εκείνος ψάχνει μια νέα πρόκληση και θέτει δύο προϋποθέσεις που δείχνουν τις φιλοδοξίες τους. Η πρώτη και βασική είναι μια ομάδα της La Liga. Η δεύτερη, μια ομάδα που θα παίζει στην Ευρώπη και θα κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να του εγγυηθεί πως από την επόμενη σεζόν θα του δώσει την ευρωπαϊκή προοπτική. Και ο Ρόκα του έχει εξηγήσει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι για την Ελλάδα.

Αν καταφέρει να τον πείσει να κλείσει τ’ αυτιά του στις άλλες προτάσεις (ήδη η Τραμπζονσπόρ τον πλησίασε) και να επιλέξει τους πράσινους, τότε ο Παναθηναϊκός θα πετύχει μια μεταγραφή που μπορεί να του κάνει τη διαφορά.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.