Η αθλήτρια της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, μιλώντας στην «Πράσινη», ανέλυσε τις σκέψεις της για την απόφαση της ΕΟΠΕ για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της φετινή σεζόν.

Η Όλγα Βεργίδου, αναφέρθηκε στις στιγμές που κρατάει από την παρουσία της στο «τριφύλλι» τη φετινή σεζόν και επεσήμανε τους προβληματισμούς της για την επόμενη ημέρα στο άθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η διεθνής πασαδόρος του Παναθηναϊκού στην «πράσινη»:

Πώς νιώθεις μετά την απόφαση για οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος;

«Νομίζω το περιμέναμε όλοι μας, καθώς ήταν αρκετά επικίνδυνο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο προετοιμασίας για να μην ρισκάρουμε την υγείας μας αλλά και για να επανέλθουμε σιγά σιγά στο επίπεδο που ήμασταν πριν την διακοπή»!

Τι έκανες όλο αυτόν τον καιρό στην καραντίνα;

«Προσπαθούσα και εγώ όπως και οι περισσότεροι αθλητές, να κάνω ασκήσεις μέσα στο σπίτι. Πήγαινα και για τρέξιμο αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα και τον ρυθμό προπονήσεων που είχαμε συνηθίσει στις ομάδες μας»!

Τι σου έλειψε περισσότερο από την περίοδο του Μένουμε Σπίτι;

«Μου έλειψε πολύ το ίδιο το παιχνίδι! Μου έλειψε το να παίζω βόλεϊ! Το να πηγαίνω απλά για τρέξιμο, ήταν νομίζω… καταναγκαστικό έργο, απλά το να τρέχω πάνω κάτω. Ωστόσο έπρεπε κάπως να κρατηθώ σε φόρμα».

Ως πασαδόρος της Εθνικής ομάδας πως βλέπεις το φετινό καλοκαίρι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

«Πιστεύω ότι δύσκολα θα έχουμε συγκέντρωση φέτος το καλοκαίρι. Ήδη ακυρώθηκε το VNl αναμένουμε και για εμάς. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα να ξεκινήσουμε, κάποιες προπονήσεις γιατί έτσι όπως πάει θα μείνουμε 5-6 μήνες χωρίς προπονήσεις. Ήδη ομάδες στην Γερμανία έχουν ξεκινήσει να προπονούνται σε γκρουπ δεν καταλαβαίνω, γιατί αργούμε τόσο πολύ, εδώ στην Ελλάδα Καλύτερα να ανοίξουν τα πάντα και να μπαίνουν λίγα άτομα μέσα, παρά να συνωστίζονται όλοι στα πάρκα»!

Τι αλλαγές εντόπισες στην καθημερινότητά σου εκτός από τις προπονήσεις;

«Μετά από όλη αυτήν την κατάσταση που ζήσαμε, και εγώ όπως και όλοι μας εκτίμησα παρά πολύ την ζωή που είχα πριν. Γιατί πραγματικά 1,5 μήνα τώρα είναι σαν να ζω μια άλλη ζωή. Ελπίζω να επέλθει η κανονικότητα σύντομα»!

Τι κρατάς και τι αφήνεις πίσω σου από τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό;

«Κρατάω τις όμορφες στιγμές μέσα στο γήπεδο. Εκείνα τα συναισθήματα, την ένταση, το δέσιμο που είχε η ομάδα. Σίγουρα υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, αλλά αυτά πάνε μαζί»!

Πώς φαντάζεσαι τη νέα σεζόν με τα νέα μέτρα στη νέα μας πραγματικότητα;

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα ανακτήσουμε την κανονικότητα δεν μπορώ να φανταστώ άδεια γήπεδα χωρίς κόσμο. Ο αθλητισμός είναι θέαμα και δεν έχει κανένα νόημα για κανέναν να παίζουμε χωρίς κόσμο! Ίσως για αρχή να παρθούν μέτρα για λιγότερα άτομα, όπως στα θέατρα κινηματογράφους».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος για το μέλλον;

«Δυστυχώς αυτός ο ιός επανέφερε προβλήματα, που είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί! Το οικοδόμημα δεν φαίνεται και πολύ στέρεο για τους ανθρώπους που δουλεύουν στον αθλητισμό. Δυστυχώς θα γίνουν βήματα πίσω αν δεν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τον αθλητισμό».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS