ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δίκη Τοπαλούδη – Εισαγγελέας: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους

Την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης, πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους.

Δίκη Τοπαλούδη - Εισαγγελέας: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους

Την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Νωρίτερα το δικαστήριο είπε ομόφωνα όχι στα αιτήματα των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Αυτήν την ώρα οι δικαστές έχουν αποσυρθεί για να  ανακοινώσουν την απόφασή τους επί των ποινών.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 60.387 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των αιτούμενων ελαφρυντικών. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» ανέφερε και το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σήκωσε εντός της αίθουσας φωτογραφίες της κόρης του.

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, ενώ επισήμανε: «Ένας εγκληματίας μπορεί να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια, η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε, αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να τη φάνε τα ψάρια» τόνισε.

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Ένοχοι όπως κατηγορούνται κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό τον 22χρονο Ροδίτη και τον 20χρονο Αλβανό.

Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη. Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στο εδώλιο. Η συνολική ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους θα ανακοινωθεί μετά τη συζήτηση και την απόφαση για την παροχή ή μη ελαφρυντικών.

Αργά την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η ίδια θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα.

Ξέσπασμα κατά του δικηγόρου του Ροδίτη από τη μητέρα της Ελένης

Κατά την διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου του Ροδίτη κατηγορουμένου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε στο άκουσμα του αιτήματος αναγνώρισης του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; 17 χρόνων ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας, ενώ το ακροατήριο την χειροκροτούσε.

Μάλιστα λίγο αργότερα οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθάνθηκε καλά. «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη καμία άλλη δολοφονία» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...