ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 40 νέα κρούσματα – τα 35 σε δομή της Λάρισας – 2810 συνολικά

Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 40 νέα κρούσματα - τα 35 σε δομή της Λάρισας - 2810 συνολικά

Στα 40 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4 θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους  160.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2810

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 57.535 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διασωληνωμένοι παραμένουν 23  άνθρωποι. Παράλληλα, 90 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

«Με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά. Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

«Τα τεστ αντισωμάτων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «οι επιδημίες σε συγκεκριμένους χώρους όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ευνοούνται. Ο ιός κερδίζει έδαφος. Δεν έχει εξαφανιστεί. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση».

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως χρειάζονται 30-35 μέρες για να κατέβει το Ρ0 σε 0,5. «Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη χρήση τεστ αντισωμάτων τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση. «Στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδή αποτελέσματα. Δεν συγκρίνονται με τα μοριακά τεστ».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη χρήση εμβολίων κατά προτεραιότητα. Όπως ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες, όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό. Δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εμβόλιο».

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...