ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το μεγάλο λάθος του Παναθηναϊκού

Ο Βαγιαννίδης δε θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Το κυρίαρχο, όμως, είναι το μεγάλο λάθος του «τριφυλλιού» που έχει ως αποτέλεσμα να χάνει δικά του παιδιά, δίχως το παραμικρό κέρδος. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το μεγάλο λάθος του Παναθηναϊκού

Ο Βαγιαννίδης δε θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Το κυρίαρχο, όμως, είναι το μεγάλο λάθος του «τριφυλλιού» που έχει ως αποτέλεσμα να χάνει δικά του παιδιά, δίχως το παραμικρό κέρδος. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Ένα μικρό σήριαλ, το οποίο έπρεπε να αποφευχθεί, έφτασε σήμερα στο τέλος του. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης δε θα συνεχίσει τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε ένα ραντεβού με τη διοίκηση, ο ίδιος και η οικογένειά του αποφάσισαν και ενημέρωσαν τον Γιάννη Αλαφούζο ότι του χρόνου θα παίξει στο εξωτερικό.

*Ακόμη κι όταν ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ ζήτησε από τον Βαγιαννίδη να περιμένει το μεταξύ τους ραντεβού για να ακούσει την πρόταση, ο νεαρός ήταν αποφασισμένος. «Πρόεδρε, ευχαριστώ για όλα, αλλά έχω πάρει την απόφασή μου για το εξωτερικό», ήταν η ατάκα του 18χρονου ταλαντούχου μπακ. Ο Βαγιαννίδης αποχωρεί πριν καλά – καλά καθιερωθεί στο τριφύλλι και θα αγωνιστεί, εκτός απροόπτου, στην Ιντερ.

*Την άποψή μου την έχω καταθέσει ξανά. Στη ζωή τα πάντα γίνονται βήμα – βήμα. Το ιδανικό για τον αθλητή και τον Παναθηναϊκό, θα ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία με νέο συμβόλαιο και ο νεαρός άσος να εξελιχθεί μέσω ενός γνωστού περιβάλλοντος και μέσα από μια ομάδα που θα του έδινε πολλές ευκαιρίες. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η απόφαση του Βαγιαννίδη είναι σωστή ή λανθασμένη. Αυτό θα το δείξει η πορεία και όλοι μας πρέπει να ευχηθούμε τα καλύτερα σε ένα παιδί με μπόλικο ταλέντο, αλλά που ακόμη βρίσκεται στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Δουλειά, υπομονή, επιμονή και συγκυρίες, θα κρίνουν το μέλλον του…

*Ο Παναθηναϊκός πληρώνει κάτι που αποδεικνύεται τελείως λανθασμένο και σε κάποιες περιπτώσεις… εγκληματικό. Στην προκειμένη, το βλέπουμε με τον Βαγιαννίδη. Δε γίνεται μια ομάδα να μεγαλώνει ένα δικό της παιδί και όταν φτάνει η στιγμή για το μεγάλο βήμα, είτε να μην κερδίζει κάτι σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, είτε σε οικονομικό! Οι «πράσινοι» θα πάρουν μόνο τα τροφεία, τη στιγμή που αν φρόντιζαν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο πέρυσι, τώρα θα προετοιμάζονταν να βάλουν ένα αξιοσημείωτο ποσό στα ταμεία τους αν τον πουλούσαν και φυσικά ο πρώτος λόγος στις διαπραγματεύσεις θα ανήκε σε αυτούς.

*Η ζημιά, λοιπόν, είναι διπλή. Πρώτον, χάνεις έναν ποδοσφαιριστή που τον πιστεύεις και που μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Δεύτερον, δεν έχεις το παραμικρό κέρδος απ’ όλο αυτό, πλην των τροφείων (περίπου 400.000 ευρώ).  Πρόκειται για κινήσεις λανθασμένες έως… ερασιτεχνικές.

*Προφανώς και κανείς δεν πρέπει να τα βάφει μαύρα επειδή αποχωρεί ένας 18χρονος ποδοσφαιριστής. Είπαμε, την εξέλιξή του θα τη δούμε στη συνέχεια. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η πορεία του Βαγιαννίδη. Ωστόσο, από εδώ και πέρα θα πρέπει η πολιτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε τέτοιες περιπτώσεις να είναι διαφορετική. Όταν έχεις ένα πρότζεκτ το οποίο στηρίζει και επενδύει στις ακαδημίες, θα πρέπει να το υπηρετείς, προκειμένου εκτός από το να βγάζεις καλούς ποδοσφαιριστές, να κερδίζεις κι εσύ ως κλαμπ. Το τελευταία, στην περίπτωση του Βαγιαννίδη δε συνέβη ποτέ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ