ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Περέα: «Να έχω έναν υπέροχο ρόλο στον Παναθηναϊκό»

Για τον Παναθηναϊκό, την πορεία του ως τώρα, αλλά και για τα όνειρα που θέλει να εκπληρώσει στο ποδόσφαιρο, μίλησε ο Χουάν Περέα.

Περέα: «Να έχω έναν υπέροχο ρόλο στον Παναθηναϊκό»

Ο νεαρός Κολομβιανός επιθετικός του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και αναφέρθηκε στην παρουσία του ως τώρα με την «πράσινη» φανέλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού

Για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Θέλω να παίξω υπέροχο ρόλο εδώ. Έχουμε κάνει μια καλή σεζόν και πιστεύουμε ότι αυτό που απομένει να μπορεί να είναι καλό».

Για την εκπαίδευση που έλαβε στη Μπογκοτά: «Στη Μπογκοτά έπαιξα στο πρωτάθλημα «El Campincito», στη Λα Μορένα, στη Σούμπα, στην Ολάγια, στο Ελ Ταμπόρα και στη Λα Γκαϊτάνα. Αυτό σηματοδοτεί πολύ τη διαδρομή ενός ανθρώπου. Από τότε είδα ήδη τι μπορεί να πετύχει κανείς στο ποδόσφαιρο. Ήξερα ότι έπρεπε να προσπαθήσω λίγο πιο σκληρά και αυτό ήταν το κλειδί».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.409 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Για την απόφαση να μετακομίσει σε πολύ μικρή ηλικία στην Ευρώπη: «Κίνησα διαδικασίες για την επιλογή της Μπογκοτά, μετά την επιλογή στην Εθνική Κολομβίας Κ15, όπου εκεί με παρακολούθησε η Σάλτσμπουργκ. Με την οικογένειά μου πήραμε την απόφαση να πάμε στην Ευρώπη γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσα να παίξω σε επίσημο ματς, επειδή ήμουν ανήλικος. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτό το ρίσκο. Πήρα μέρος σε μια δοκιμή 15 ημερών και το κλαμπ με απέκτησε αμέσως. Εκεί ξεκίνησαν όλα.
Οι ομάδες της Μπογκοτά με παρακολουθούσαν, αλλά με την οικογένειά μου πήραμε την καλύτερη απόφαση. Ήμουν πολύ νέος και ήταν πολύ δύσκολο για μένα και την οικογένεια να φύγουμε έτσι. Αλλά ήξερα από την αρχή ότι ήθελα να είμαι στην Ευρώπη και θυσίασα τα πάντα για να το κάνω. Τώρα βλέπω τα αποτελέσματα των θυσιών μου».

Για το πέρασμα από τη Ρωσία και την Κρίλια Σαμάρα και την άφιξή του στον Παναθηναϊκό: «Έφτασα στη Ρωσία και δεν ήταν αυτό που περίμενα. Βρήκα την ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Όταν ανακάλυψα ότι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος με αγάπησε, δεν μπορούσε να αμφιβάλλω. Από τότε που υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Πόρτο, εξελισσόμουν, θέλω να συνεχίσω να κάνω το καλύτερο δυνατό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο».

Για το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό: «Μου είχε κλαπεί ένα γκολ. Ήμασταν φιλοξενούμενοι κόντρα στον Άρη. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν ο δεύτερος αγώνας μου ως επαγγελματίας και μπήκα στο 85ο λεπτό… Έκανε μία προσπάθεια, μπήκα στην περιοχή, ο τερματοφύλακας έκανε έξοδο, αλλά πλάσαρα ωραία. Σημείωσα το γκολ, αλλά με το VAR, νεοφερμένο στην Ελλάδα, το γκολ ακυρώθηκε.

Ήμουν χαρούμενος και μετά έκλαιγα. Αποδείχθηκε ότι ο Φεντερίκο Μακέντα είχε κάνει φάουλ σε έναν κεντρικό αμυντικό και σφυρίχτηκε αυτό. Λοιπόν, το δεύτερο γκολ ήταν στο ντέρμπι της Αθήνας εναντίον της ΑΕΚ. Ξεκινήσαμε να χάνουμε 2-0, μπήκα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μακέντα μείωσε και στη συνέχεια ένας συμπαίκτης μου βγήκε από τα άκρα, πάσαρε και σκόραρα. Ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ, αλλά με το VAR μέτρησε. Όταν ο επόπτης έδειξε οφσάιντ πήγα και του είπα «όχι αδερφέ είναι το δεύτερο γκολ που μου ακυρώνουν (γέλια)».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.