ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η Τουρκία διεκδικεί 16 στρέμματα στον Έβρο, διάβημα της Αθήνας

Η Τουρκία διεκδικεί 16 στρέμματα στον Έβρο, διάβημα της Αθήνας.

Η Τουρκία διεκδικεί 16 στρέμματα στον Έβρο, διάβημα της Αθήνας | panathinaikos24.gr

Στην καταγραφή και επισημοποίηση μιας αντιαπαράθεσης για εδαφικές διαφορές στον Έβρο προχώρησε η Αθήνα, καταθέτοντας διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

«Φύγε ρε πατσαβ…»: Μετά τις μπουνιές με τον Light o SNIK βρίζει on camera τη σύντροφό του (Vid)
«Φύγε ρε πατσαβ…»: Μετά τις μπουνιές με τον Light o SNIK βρίζει on camera τη σύντροφό του (Vid) 3.923 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
 Την ανάληψη δράσης για τη διευθέτηση του ζητήματος σε διμερές επίπεδο είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποβαθμίζοντας μάλιστα τη σοβαρότητα του θέματος, το οποίο η Αθήνα απεξαρτά από τις υπόλοιπες διεκδικήσεις που εγείρει αυτή την περίοδο και διαχρονικά η Τουρκία.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται η “Καθημερινή” πρόκειται για θέμα το οποίο ανέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες στον Εβρο, αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους ως τουρκικού.

Ειδικότερα, στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close