ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ρετρό: Η ένταση στο ΟΑΚΑ με τον Άρη και το… μπουκάλι του Πρετεντέρη (vid)

Ηταν Σάββατο 25 Ιανουαρίου του 1997, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον 'Αρη στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Οι δυο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην Τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σε μια χρονιά όχι καλή για τους πράσινους.

Ρετρό: Η ένταση στο ΟΑΚΑ με τον Άρη και το… μπουκάλι του Πρετεντέρη (vid)

Ηταν Σάββατο 25 Ιανουαρίου του 1997, όταν  ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ‘Αρη στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Οι δυο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην Τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σε μια χρονιά όχι καλή για τους πράσινους.

Στο κλειστό βρέθηκε αρκετός κόσμος, ενώ το «παρών» έδωσαν και 150 οπαδοί του Άρη. Ηταν ένα ματς – θρίλερ μέχρι το τέλος του. Στην επανάληψη, οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν στο σκορ, αλλά με ένα κρεσέντο από το τρίποντο, το τριφύλλι μπήκε ξανά στο παιχνίδι λίγο πριν από το τέλος.

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Στα 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος,  το φάουλ του Μπέρι σε βάρος του Μαρτίνεθ έστειλε τον Αλβέρτη στην γραμμή των δυο βολών κι ενώ το σκορ ήταν 76-78.Η πρώτη βολή ήταν εύστοχη, όχι όμως η δεύτερη. Η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου, ο οποίος στην προσπάθειά του να σκοράρει χρεώθηκε με βήματα από τον διαιτητή Καρούση! Αυτό ήταν και η αρχή των επεισοδίων και της μεγάλης έντασης στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.591 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακολούθησε αναβρασμός στο κλειστό από παράγοντες,παίκτες και τον κόσμο του τριφυλλιού. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Παύλος Γιαννακόπουλος, πήγε στον αγωνιστικό χώρο βάλλοντας κατά των διαιτητών. Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά και γίνανε αλλεπάλληλες εκκλήσεις από τα μεγάφωνα προκειμένου να ηρεμήσει ο κόσμος και να τελειώσει ομαλά.

Ο Συμεωνίδης, ο ένας εκ των δυο διαιτητών, απαίτησε να απομακρυνθούν οι παρατρεχάμενοι που είχαν συσσωρευτεί γύρω από την γραμματεία, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην φωτιά. Η κίνησή αυτή δεν φάνηκε κι η πλέον σοφή εκείνη τη στιγμή αφού κατέστη μαύρο πανί για την εξέδρα η οποία ξεκίνησε να τον βρίζει. Η κατάσταση γι’ αυτόν έγινε ακόμα χειρότερη με τη λήξη του παιχνιδιού, το οποίο βρήκε νικητή τον Αρη με 77-79, με τον κόσμο έξαλλο να απειλεί να τον λιντσάρει.

Αστυνομικές δυνάμεις τον προστάτεψαν και απέτρεψαν κινήσεις θερμόαιμων εις βάρος του. Τελικά έγινε απόπειρα να φυγαδευτεί από διαφορετικό “δρομολόγιο”, αφού δεν μπορούσε να μπει στα αποδυτήρια, κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά αφού ο διαιτητής ακολούθησε αιφνιδιαστικά και πάλι τη αρχική του διαδρομή.

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έκαναν αναφορά για τις ρίψεις κερμάτων και άλλων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ με συμπληρωματική έκθεση κατέγραψαν την επίθεση που δέχτηκαν στον χώρο των αποδυτηρίων.

Ο προπονητής του τριφυλλιού, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, κατήγγειλε την διαιτησία των Καρούση-Συμεωνίδη, ενώ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλλε ένσταση για την τελευταία φάση που καθόρισε και την έκβαση του αποτελέσματος. Από τα αξιοπρόσεκτα της αναμέτρησης ήταν πως κατά την έξοδο του Συμεωνίδη προς τα αποδυτήρια η κάμερα αποθανάτισε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη  (6:28) να εκτοξεύει κι αυτός ένα μπουκάλι προς τον διαιτητή. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την στάση του αυτή απάντησε: “Όταν νιώθεις ότι αδικείσαι, αντιδράς με όποιο τρόπο βρίσκεις πρόσφορο εκείνη τη στιγμή”…

https://www.youtube.com/watch?v=JzVMXb7fvL0

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.