ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Το 8-2 απέναντι στον Ολυμπιακό (vid)

Σαν σήμερα πριν από 90 χρόνια, ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, επικρατώντας με 8-2 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Στο δεύτερο πρωτάθλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έψαχναν το πρώτο τους τρόπαιο και η «μάχη» μεταξύ τους την 1η Ιουνίου του 1930 είχε ενθουσιάσει τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός, έδειχνε να είναι το φαβορί της αναμέτρησης και η σιγουριά που υπήρχε στους Πειραιώτες τους έκανε να φτάσουν με πομπή από τον Πειραιά κρατώντας ένα φέρετρο, με το οποίο ήθελαν να «κηδέψουν» τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» όμως, του Ούγγρου Γιόζεφ Κίνσλερ, είχαν άλλη άποψη και με μία εκπληκτική εμφάνιση και πρωταγωνιστή Άγγελο Μεσσάρη, έφτασαν στο εντυπωσιακό 8-2, τη μεγαλύτερη νίκη μέχρι και σήμερα σε ντέρμπι «αιωνίων».

Φυσικά, η νίκη επί του Ολυμπιακού, έδωσε στους «πράσινους» το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, σε μία πολύ σημαντική στιγμή της ιστορίας του συλλόγου.

Ο Μεσσάρης, σε εκείνο το ντέρμπι της Λεωφόρου σημείωσε δύο γκολ, όσα πέτυχαν και οι Μίμης Πιερράκος και Διομήδης Συμεωνίδης. Ένα τέρμα σημείωσε ο Αντώνης Μηγιάκης, ενώ ο αντίπαλος αμυντικός, Φίλιππος Κουράντης πέτυχε αυτογκόλ.

Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού είχε πετύχει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Βάλαμε οχτώ στον Ολυμπιακό και τέσσερα στον Άρη, γεια σου Άγγελε Μεσσάρη!», το περίφημο σύνθημα που ακούστηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού, μετά το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Αργυράκης Μ. Βασιλείου, Σ. Πιερράκος, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Αγγ. Μεσσάρης, Δ. Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Δ. Πιερράκος.

Ολυμπιακός: Γραμματικόπουλος, Κουράντης, Σοφράς, Βιολέτης, Πανόπουλος, Μ. Λεκκός, Κ. Τερζάκης, Ντ.Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος

Exit mobile version