ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δολοφονία Τζορτζ Φλοντ: Χάος στις ΗΠΑ – Φυγαδεύτηκε ο Τραμπ

Η οργισμένη λαίλαπα απλώθηκε στους δρόμους αρκετών Πολιτειών της Αμερικής, με χιλιάδες διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία στη σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. Φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δολοφονία Τζορτζ Φλοντ: Χάος στις ΗΠΑ - Φυγαδεύτηκε ο Τραμπ

Στη σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόνις για έκτη συνεχόμενη μέρα οι περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, με χιλιάδες διαδηλωτές να επιδίδονται σε οδομαχίες με την αστυνομία ζητώντας δικαιοσύνη, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό που οδήγησε στη δολοφονία ενός ακόμη μαύρου πολίτη στη χώρα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδία μάχης, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, να προχωρά σε συλλήψεις ενώ σε αρκετές περιπτώσεις να μη διαχωρίζει διαδηλωτές από δημοσιογράφους, προκαλώντας καταγγελίες πολλών ρεπόρτερ για φαινόμενα βίας σε βάρος τους.

Φυγαδεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το CNN, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών, τα εκτεταμένα επεισόδια στην Ουάσινγκτον ανάγκασαν το βράδυ της Παρασκευής τους πράκτορες να φυγαδεύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου, βλέποντας την κατάσταση έξω από αυτόν να κλιμακώνεται μετά τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.712 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να πέρασε μία ώρα μέσα στο καταφύγιο που έχει σχεδιαστεί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κάτι που επιβεβαίωσε και ένας αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του. Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο καταφύγιο μαζί με την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του Μελάνια και τον 14χρονο γιο τους Μπάρον, την ώρα όπου οι διαδηλωτές έβαζαν φωτιές, κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν κατά του Αμερικανού προέδρου και των αρχών για την αλόγιστη χρήση βίας που οδήγησε στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Δολοφονία Τζορτζ Φλοντ: Χάος στις ΗΠΑ - Φυγαδεύτηκε ο Τραμπ

Το περιστατικό αυτό κορύφωσε την ανησυχία στον Λευκό Οίκο, βλέποντας τους διαδηλωτές να αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να συνεχίζουν τις οργισμένες διαδηλώσεις τους στους δρόμους της Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ στις φλόγες

Την ίδια ώρα, ανάλογες εικόνες χάους επικρατούν και σε πολλές ακόμη Πολιτείες, με τις αναταραχές να συνεχίζονται το βράδυ της Κυριακής, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Στη Μινεάπολις, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ τα επεισόδια συνεχίστηκαν, ενώ στην πρωτεύουσα Σεντ Πολ, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και δεν πτοήθηκαν από την επικίνδυνη πορεία φορτηγού υγρών καυσίμων προς το πλήθος, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματισμοί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...