ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Son of Serbia!

Γεννήθηκε στα Σκόπια, έφυγε ανήλικος για τη Μαδρίτη, δούλευε στις ΗΠΑ. Η καρδιά και το μυαλό του Βέλικο Παούνοβιτς, όμως, ήταν πάντα στο ίδιο μέρος. Εκεί, όπου μιλούσε για μπάλα με τον μπαμπά του.

Son of Serbia!

Δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάζεται για να θυμηθείς, να συνδέσεις, να συγκινηθείς, να δακρύσεις, να απομονωθείς. Τόσο χρειάζεται ώστε οι τριγύρω φωνές να απομακρυνθούν, οι εικόνες να θολώσουν, το τείχος να υψωθεί, το μυαλό να απομονωθεί, το σώμα να αποσυνδεθεί και να ακούς μόνο τη δική σου φωνή, να βλέπεις μόνο την εικόνα που θες. «Ποτέ δεν είδα τον πατέρα μου να παίζει. Όταν γεννήθηκα ήταν ετών και η καριέρα του είχε σχεδόν τελειώσει. Αν, όμως, πεις το όνομά του στη χώρα μου, όλοι ξέρουν για ποιον μιλάς. Μπλαγκόγιε Παούνοβιτς. Παρτιζάν. Γιουγκοσλαβία. Πάντα μιλούσαμε για ποδόσφαιρο μαζί. Μιλούσαμε στο πρωινό, στο μεσημεριανό, στο δείπνο. Μου μιλούσε για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1968, όταν η Γιουγκοσλαβία έχασε από την Ιταλία. Μου είπε ότι όταν επέστρεψαν από τη Ρώμη, τον περίμεναν 10.000 άνθρωποι στο σπίτι, φωνάζοντας το όνομά του. Μου είπε «ελπίζω μια μέρα να το νιώσεις».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.