ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Τζογάρει επικίνδυνα

Οι πράσινοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να βρουν έναν ξένο προπονητή από το... πάνω ράφι. Θα πάνε σε στοίχημα. Και τα στοιχήματα δεν είναι ποτέ υπέρ του παίκτη... Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Τζογάρει επικίνδυνα

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το κυριότερο είναι πως ό,τι έχτισε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, πρέπει να τα γκρεμίσει και να ξεκινήσει από την αρχή. Και δεν εννοώ μονάχα το αγωνιστικό, που είχε εξέλιξη και πρόοδο, που έβγαλε νέα παιδιά τα οποία μπορούν να… κουβαλήσουν την ομάδα, όπως ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης, ο Πούγγουρας.

Ο Δώνης κατάφερε κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας προκάτοχός του, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό. Έκανε τα αποδυτήρια μια γροθιά. Είναι ο τρόπος που έχει απέναντι στους ποδοσφαιριστές του. Σε κάθε ομάδα που δούλεψε, ακόμα και στον ΠΑΟΚ από τον οποίο δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο, όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν… ταγμένοι σε αυτόν. Με εξαίρεση τον ιδιότροπο, Πάμπλο Γκαρσία, κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν είχε παράπονο από τον Δώνη.

Αυτό χάνει ο Παναθηναϊκός. Μια αίσθηση πως ό,τι κι αν συμβεί, τα αποδυτήρια του έχουν γερές βάσεις για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Το έκαναν φέτος στο ξεκίνημα, μετά την ήττα από τον Άρη που έμοιαζε με καταστροφή. Καλείται όλο αυτό να το χτίσει από την αρχή. Με τον νέο προπονητή να επιφορτίζεται το δύσκολο έργο και τον Τσάβι Ρόκα να χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς προκειμένου να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.408 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιλογή του Ρόκα για τον αντικαταστάτη του Δώνη θα δείξει τι θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα του. Αν θέλει να επιστρέψει σε τροχιά τίτλων ή αν θα παραμείνει σε μια κατάσταση του… φτωχού συγγενή. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η επιλογή του προπονητή και το προφίλ που εκείνος θα έχει, δείχνει και τις προθέσεις του συλλόγου.

Αν ο Παναθηναϊκός πάει σε μια επιλογή τύπου Πογιάτος, που έχει δουλέψει μονάχα σε ομάδα με νεαρά παιδιά ως πρώτος προπονητής, χαμηλώνει και τον πήχη του. Μακάρι ο Ισπανός να αποδειχτεί λίρα εκατό, αλλά περισσότερο φαντάζει ως ένα στοίχημα, ως μια ζαριά που τη ρίχνεις και ελπίζεις να σου… κάτσει.

Οι πράσινοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να βρουν έναν ξένο προπονητή από το… πάνω ράφι. Όπως έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα, ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς, η ΑΕΚ με τον Καρέρα. Θα πάνε σε στοίχημα. Και τα στοιχήματα δεν είναι ποτέ υπέρ του παίκτη…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.