ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Τσάβι Ρόκα το κουμάντο για την επόμενη μέρα

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έχει τα ηνία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και καλείται να φτιάξει το τριφύλλι της επόμενης μέρας.

02.06.2020 | 23:44

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έχει τα ηνία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και καλείται να φτιάξει το τριφύλλι της επόμενης μέρας.

Μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Δώνη, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά το τέλος των πλέι οφ, αλλά και τις τελευταίες κινήσεις, είναι, πλέον, ολοφάνερο ότι ο… γενικός κουμανταδόρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ένας. Αναφερόμαστε στον Τσάβι Ρόκα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη δημιουργία της νέας ομάδας, δίνοντας φυσικά αναφορά και παίρνοντας εγκρίσεις από τη διοίκηση.

Η επιλογή του προπονητή που εκτός απροόπτου θα είναι ο Πογιάτος είναι απόφαση του Ρόκα. Αυτός εμπιστεύεται τον Καταλανό τεχνικό της U19, αυτός τον εισηγήθηκε, αυτός κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου ο διάδοχος του Γιώργου Δώνη να είναι ο άπειρος μα και φιλόδοξος Πογιάτος.  Είναι αναμφίβολα μια επιλογή που εμπεριέχει ρίσκο, έχει, όμως, και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θα φανεί αν αυτό το πρότζεκτ προχωρήσει με έναν προπονητή που έχει δείξει έργο σε ακαδημίες, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε ποτέ πρώτος τεχνικός σε ομάδα ανδρών.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός, επίσης, είναι πάνω στον Τσάβι Ρόκα. Αυτός χαράζει την πολιτική, αφού πρώτα πάρει έγκριση από τον μεγαλομέτοχο για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά και για τις επιλογές. Ο Ρόκα διαλέγει, εισηγείται στη διοίκηση και προχωράει τα θέματα, όπως για παράδειγμα του Αϊτόρ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός βασίζεται πλέον στις κινήσεις και τις επιλογές του Καταλανού τεχνικού διευθυντή. Στην ΑΕΚ Λάρνακας είναι γνωστό ότι ο Ρόκα έκανε εξαιρετική δουλειά. Μένει να φανεί τι θα κάνει στο τριφύλλι. Ο χρόνος θα δείξει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

PANATHINAIKOS24.GR | Copyright © 2013-2019
REDESIGN BY WHISKEY