ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Βοτανικός πάνω απ’ όλα

Ο Διονύσης Δεσύλλας σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και αναφέρεται στο πιο σημαντικό ζήτημα για τον Σύλλογο.

Ο Διονύσης Δεσύλλας σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και αναφέρεται στο πιο σημαντικό ζήτημα για τον Σύλλογο.

*Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 10 μέρες στον Παναθηναϊκό… αναπληρώνουν στο μέγιστο βαθμό το ρεπορταζιακό κενό που υπήρχε στον καιρό πανδημίας, όταν όλοι μας κυνηγούσαμε την είδηση και το θέμα με το τουφέκι. Και τι δεν έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στο τριφύλλι; Επιστολές, διαζύγιο με Δώνη, νέος προπονητής, αναβολή στη συν. Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και φημολογία για κινητικότητα με τον Βοτανικό. Απ’ όλα έχει ο μπαξές.

*Η επικαιρότητα σε ό, τι έχει να κάνει με τα περί Δώνη και λοιπών κινήσεων έχει αναλυθεί αυτές τις μέρες και με το παραπάνω. Ποδοσφαιρικά, την άποψή μου την έχω εκφράσει. Είναι λάθος η απομάκρυνση Δώνη. Ένας προπονητής που πήρε την ομάδα από το μηδέν, που την εξέλιξε, που την έμαθε πρώτα να περπατάει και στη συνέχεια να τρέχει, που την… έστρωσε, που, που, που. Μπορούμε να μιλάμε ώρες για το έργο, σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, του Έλληνα προπονητή, με τα σωστά του και τα λάθη του.

*Πάντα, όταν αναλύεις μια κατάσταση σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό και όταν κρίνεις, το κάνεις έχοντας μπροστά σου δεδομένα μέσα σε μια «άλφα» χρονική διάρκεια. Οτιδήποτε άλλο, είναι κουτό. Για το έργο του Δώνη, διάρκεια και ξεκάθαρη εικόνα έχουμε και δε χωράει αμφιβολία ότι το πρόσημο είναι γι’ αυτόν θετικό.

*Όταν μια διοίκηση έχει διαφωνίες με τον προπονητή και όταν αυτές δε λύνονται, παρά τις όποιες προσπάθειες, τότε οι δρόμοι πρέπει να χωρίζουν. Αν δεν υπάρχει γυρισμός, πως θα προχωρήσεις μπροστά ως κλαμπ; Εδώ, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά: Ο Δώνης φεύγει διότι μετά τα όσα έγιναν τον Φεβρουάριο, το γυαλί όχι μόνο ράγισε, αλλά τελικά έσπασε. Οι σχέσεις των δυο πλευρών έπαψαν να είναι ζεστές. Η εμπιστοσύνη χάθηκε και δυστυχώς ένας εξαιρετικός τεχνικός αποχωρεί από το τριφύλλι πρόωρα και όχι με τον τρόπο που θα του άξιζε. Ας ελπίσουμε η πορεία των εξελίξεων να μη μας δικαιώσει, αλλά η ποδοσφαιρική λογική έκανε σχεδόν αναγκαία την παραμονή του και τη συνέχιση στο πρότζεκτ. Όμως, σε ένα κλαμπ, υπάρχουν κι άλλα θέματα, όπως συμβαίνει σε κάθε δουλειά,  σε οποιονδήποτε τομέα. Πάμε παρακάτω…

*Τις τελευταίες ημέρες και ενόψει των δημοσίων τοποθετήσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχει βγει στην επιφάνεια ξανά το θέμα της διπλής ανάπλασης και του Βοτανικού. Ένα θέμα που δεν είναι για να μπαίνει απλώς στη… σειρά, αλλά να παραμένει στην κορυφή για τον Παναθηναϊκό. Το πλέον σημαντικό ζήτημα για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου είναι το γηπεδικό και η διπλή ανάπλαση, που τον ταλαιπωρεί εδώ και σχεδόν μια 15ετία, δίχως να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στο θέμα.

*Όπως είχαμε γράψει στο panathinaikos24.gr, προ κορωνοϊού είχε φιξαριστεί μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση. Αυτή θα γινόταν μεταξύ ανθρώπων του Γιαννακόπουλου, του Δήμου, αλλά και στελέχη τράπεζας. Κύριο θέμα της κουβέντας; Η χρηματοδότηση – δανειοδότηση  του έργου.  Όλα «πάγωσαν» με την πανδημία…

*Πριν από λίγες μέρες ήρθαν οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη περί εξελίξεων σύντομα με το θέμα. Θα πει κάποιος «Για γήπεδο στον ΠΑΟ ακούμε από την εποχή που δήμαρχος Αθηναίων ήταν ο Αβραμόπουλος». Και δίκιο θα έχει. Πάντοτε θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με δηλώσεις πολιτικών και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φορέας του έργου στον Βοτανικό είναι ο Δήμος! Συνεπώς, από τις δικές του κινήσεις, θα κριθούν πολλά.

*Το ζήτημα του Βοτανικού φαίνεται να επανέρχεται. Θα τονίσουμε ξανά το αυτονόητο, μα και μέχρι τώρα μέγα θέμα που δεν έχει λυθεί: Το σημαντικότερο όλων για την υλοποίηση του έργου είναι η χρηματοδότηση. Ο Βοτανικός υπήρχε εκεί και πέρυσι και πρόπερσι και πριν από 5 χρόνια. Όλα τα νομικά ζητήματα είχαν λυθεί. Δεν προχωρούσε ποτέ, διότι πολύ απλά δεν υπήρχε από κανέναν πράσινο παράγοντα βούληση και χρήμα για να προχωρήσει. Η βούληση και η επιθυμία τώρα υπάρχει. Αν ξεπεραστεί το μεγάλο «αγκάθι» της χρηματοδότησης, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Για ένα ζήτημα που ήταν, είναι και πρέπει να είναι- μέχρι να γίνει το μεγάλο όνειρο πραγματικότητα-  πάνω απ’ όλα τα υπόλοιπα στον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ: Η περίπτωση Αϊτόρ δείχνει να προχωράει για τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια είναι σε καλό δρόμο. Πρόκειται για έναν παίκτη από το πάνω ράφι. Εξτρέμ με πολύ καλά νούμερα τα τελευταία δυο χρόνια και από τις πρώτες επιλογές του «τριφυλλιού».

Υ.Γ2: Φιλτράρετε καλά τα όσα διαβάζετε, διότι κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα με τα συνεχόμενα σενάρια από… Κίνες και Ανατολές. Σε λίγο, δηλαδή, θα βγούμε και φταίχτες όλοι όσοι δεν είμαστε στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Exit mobile version