ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Προλαβαίνει ο Πογιάτος;

Το αν είναι καλός προπονητής ή όχι ο Ντάνι Πογιάτος θα το αποδείξει στην πορεία της καριέρας του που μοιάζει να ξεκινάει τώρα. Το θέμα είναι αν θα προλάβει να… επιβιώσει στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Μοιάζει λίγο με mission impossible για τον Ντάνι Πογιάτος η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας. Ο Ισπανός προπονητής θα δουλέψει από την πρώτη μέρα με τον χρόνο να μην είναι σύμμαχός του. Χωρίς την πίστωση που θα μπορούσε να έχει κάποιος ξένος προπονητής, ο οποίος έρχεται σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Και χωρίς τη στήριξη αρκετών. Πρέπει να την κερδίσει. Και να το κάνει παράλληλα με θετικά αποτελέσματα.

Ο Πογιάτος θα αναλάβει επίσημα τον Παναθηναϊκό όταν θα τελειώσουν τα πλέι οφ. Τέλη Ιουλίου δηλαδή. Λίγες μέρες μετά θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Σημαίνει πως στο διάστημα που έχει από τώρα μέχρι τότε, πρέπει να έχει βρει μαζί με τον Τσάβι Ρόκα τους παίκτες που χρειάζεται. Να κάνει προσεκτικές επιλογές. Και παράλληλα, να αξιολογήσει το ρόστερ που υπάρχει ήδη και να κάνει τις δικές του εισηγήσεις. Ο Ρόκα έχει αυτή τη στιγμή μια λίστα από τον Δώνη, έναν… έλεγχο και μια ανάλυση για το τι χρειάζεται η ομάδα. Τώρα ίσως να βρεθεί με μια δεύτερη, αν αποφασίσει να δώσει τη διαχείριση στον νέο τεχνικό και να μην την τρέξει μόνος του εξ ολοκλήρου. Και το δικό του έργο είναι δύσκολο. Κρίνεται και αυτός. Μαζί με τον προπονητή που εκείνος διάλεξε για την επόμενη μέρα. Ή μαζί θα πετύχουν ή μαζί θα φύγουν.

Δεν υπάρχει… μέση λύση για τους δύο Ισπανούς, που φέρνουν πλέον ένα μοντέλο ιβηρικής χερσονήσου στον Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά από τότε που στον πάγκο καθόταν ο Πορτογάλος, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πογιάτος δεν είναι Ουζουνίδης και Δώνης, με το πράσινο παρελθόν και την απόλυτη στήριξη του κόσμου από την πρώτη έως την τελευταία μέρα. Δεν είναι Γιάννης Αναστασίου, που έφερε τον τελευταίο τίτλο στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας ξένος, ανάμεσα σε ξένους. Σε (μία ακόμα) παράξενη και δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό. Ένας νεαρός που έχει δουλέψει με νεαρούς, ένας άπειρος προπονητής σε αποδυτήρια… ζόρικα. Μπορεί να είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά εδώ δε μιλάμε για μια απλή δουλειά. Μιλάμε για μάχη με τον χρόνο. Μάχη… επιβίωσης. Ας ευχηθούμε να τα καταφέρει, διότι θα σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα βαδίσει σε έναν σωστό δρόμο.

Exit mobile version