ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Κρίμα κι άδικο

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, προηγήθηκε με τον Μακέντα (65'), είδε τον Τζήλο να του ακυρώνει νωρίτερα τέρμα και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) από τον Λιβάγια (75'). Δεν αποβλήθηκε ο Λόπες για χτύπημα στην πλάτη του Γιόχανσον.

Κρίμα κι άδικο

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, προηγήθηκε με τον Μακέντα (65′), είδε τον Τζήλο να του ακυρώνει νωρίτερα τέρμα και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) από τον Λιβάγια (75′). Δεν αποβλήθηκε ο Λόπες για χτύπημα στην πλάτη του Γιόχανσον.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα σύστημα 4-2-3-1, το οποίο στην άμυνα γινόταν 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος και Ινσούα. Στα χαφ έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Δώνης, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο, στα άκρα οι Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Δεν ήταν εντυπωσιακός, δεν έβγαζε ευκαιρίες, είχε, όμως, καλύτερη κυκλοφορία από την ΑΕΚ χάρη στο γεμάτο του κέντρο και δεν απειλούταν από την Ένωση. Ο δικέφαλος έβαλε δύσκολα μόνο μια φορά χάρη στο φάουλ του Βέρντε στο 4′, το οποίο πέρασε άουτ. Από εκεί και πέρα, ο Διούδης δεν ανησύχησε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” είχαν ένα καλό σουτ με τον Δώνη στο 14′ το οποίο μπλόκαρε ο Μπάρκας, ενώ ο Ινσούα απείλησε με κεφαλιά στο 43′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε ξανά “όχι”.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 98.875 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 27′ ο Γιόχανσον γκρεμίστηκε στα όρια της περιοχής από Σιμόες και Λόπες, αλλά ο διαιτητής Τζήλος δεν είδε το παραμικρό. Δεν είδε ούτε όταν ο Λόπες έριξε… μπουνιά στην πλάτη του Σουηδού στην εξέλιξη της φάσης, όταν ξεκάθαρα έπρεπε να αποβάλλει τον παίκτη της Ένωσης. Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος και από το ξεκίνημα επέβαλλε τον ρυθμό του στην ΑΕΚ. Οι “πράσινοι” κυκλοφορούσαν, δεν δέχονταν καμία απειλή από τον αντίπαλο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 52′. Ο Ζαχίντ με τάκλιν έδωσε στον Μακέντα και ο τελευταίος σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1.

Ωστόσο, ο Τζήλος πήγε στο VAR και είδε φάουλ του Γιόχανσον στο ξεκίνημα της φάσης, με αποτέλεσμα να ακυρώσει το τέρμα. Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός χτύπησε ξανά και το τέρμα μέτρησε κανονικά. Στο 65′ ο Νάγκι τσίμπησε εντυπωσιακά την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και την έσπασε ωραία στον Μακέντα. Αυτός πλάσαρε σωστά και “έγραψε” το 0-1 μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Μέχρι το 75′ ο Παναθηναϊκός κρατούσε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Η είσοδος του Λιβάγια την έκανε πιο πιεστικη και σε σημείο με την κούραση των πράσινων, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει όταν ο Λιβάγια έβαλε πλάτη τον Γιόχανσον και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ από το… πουθενά και κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, δίχως, όμως, να κάνει κάτι το αξιόλογο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βγει στην κόντρα με αξιώσεις, καθώς η κούραση ήταν εμφανής στο πρώτο ματς έπειτα από 3 μήνες.

Παρά τα προβλήματα και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος. Κόντρα στις προβλέψεις, πήρε ένα βαθμό, ενώ θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αν… άντεχε περισσότερο και αν ήταν λίγο πιο τυχερός. Είχε απέναντί του μια κακή διαιτησία από τον Τζήλο (με κυριότερη φάση τη μη αποβολή του Λόπες), ωστόσο απέδειξε ότι έχει δημιουργήσει έναν κορμό με ομοιογένεια και που αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι με μοναδικό στόχο το τρίποντο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...