ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Δώνης και παίκτες έχουν πολλά κιλά… καρύδια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, την εικόνα που έβγαλε η ομάδα του Γιώργου Δώνη και αναφέρεται στο παρασκήνιο της απόφασης απομάκρυνσης του Έλληνα προπονητή.

Δώνης και παίκτες έχουν πολλά κιλά… καρύδια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, την εικόνα που έβγαλε η ομάδα του Γιώργου Δώνη και αναφέρεται στο παρασκήνιο της απόφασης απομάκρυνσης του Έλληνα προπονητή.

Πρέπει να έχεις πολλά… καρύδια όταν ξέρεις ότι φεύγεις από την ομάδα, ότι φεύγει ο προπονητής και να μπαίνεις στο γήπεδο, να παίζεις σαν Παναθηναϊκός, να μην σου δίνεται πέναλτι στον Γιόχανσον, να μην δίνεται καθαρή κόκκινη στον Λόπες, να ακυρώνεται κανονικό γκολ και να φεύγεις ηθικά νικητής με αντίπαλο την ΑΕΚ. Στο ΟΑΚΑ είδαμε διαιτησία από… παλιά με τον Τζήλο να κάνει τα πάντα, για να κερδίσει η ΑΕΚ, αλλά να μην τα καταφέρνει. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν καλύτερος σαν ομάδα στο γήπεδο. Είχε πλάνο, είχε στόχο τη νίκη και αν υπήρχε διαιτησία 50-50 θα κέρδιζε εύκολα. Το 1-1 τον αδικεί.

Για τον Τζήλο τι να πω. Μόνο δύο λόγια. Ηταν χ@@@@ος και σκέφτηκε, ότι μετά το παιχνίδι ήθελε να πάει ήρεμος στο σπίτι του. Τι έκανε; Έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως συμβαίνει με όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ διαιτητές στα παιχνίδια, που δίνει η ομάδα κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους και όχι… μόνο .Το συνηθίσαμε, για αυτό λέω. ΜΟΝΟ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Για να τελειώνουμε με τους χ@@@@ Τζήλους και όλους αυτούς τους τύπους, που μας έχουν τρελάνει τόσα χρόνια.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ομάδα ένα έχω να πω: Μπράβο στον Γιώργαρο τον Δώνη, που έδωσε κίνητρο στους παίκτες και κατέβηκαν όλοι σαν ταλιμπάν και έπαιξαν λες και ήταν τελικός. Η ομάδα για μένα κέρδισε, δεν ήρθε ισόπαλη. Με πέναλτι μαρς στον Γιόχανσον, που δεν δόθηκε, με κόκκινη στον Λόπες, που δεν δόθηκε και με ένα κανονικό γκολ του Μακέντα που δεν μέτρησε (ανακάλυψαν φάουλ του Γίοχανσον), πώς να κερδίσεις; Για μένα ο Τζήλος έδειξε τις προθέσεις του, όταν στο 20′ ο Χατζηγιοβάνης έδιωξε καθαρά την μπάλα, προ του Μπακάκη και έδωσε φάουλ με την υπόδειξη αυτού του… γνωστού και μη εξαιρετέου βοηθού Νικολακάκη. Αυτό είδα και κατάλαβα τι μας περιμένει και το είδα στη συνέχεια.

Δεν είναι εύκολο να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός, όπως παρουσιάστηκε χθες στο ΟΑΚΑ. Οι μισοί παίκτες θα φύγουν μετά τα play off, το ίδιο και ο Γιώργος Δώνης μετά την απόφαση, που πήρε ο Αλαφούζος με την αποδοχή του Ρόκα. Και αν έβλεπε κανείς το ματς θα νόμιζε ότι στην θέση του Παναθηναϊκού είναι η ΑΕΚ. Μία ομάδα που έκανε μία φάση και έβαλε το γκολ με τον Λιβάγια και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα έμοιαζε να παίζει χωρίς κίνητρο, να μην έχει πλάνο και για μεγάλο διάστημα έπαιξε με σέντερ-φορ τον Μάνταλο. Ο Δώνης και οι παίκτες μπορεί να μην κέρδισαν, αλλά ανέβηκαν και άλλο στην εκτίμηση του κόσμου για την σοβαρότητα που έδειξαν και για τα μαθήματα πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι όταν φοράς αυτή τη φανέλα.

Μία ομάδα, που και χθες είχε πλάνο, είχε πειθαρχία, δίψα και πανηγύρι στο γκολ, που δείχνει το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Γιόχανσον με εξαίρεση την φάση του γκολ που δεν μπόρεσε να ανακόψει τον Λιβάγια είχε εξαιρετική απόδοση και ήταν μέσα και στο γκολ που πέτυχε η ομάδα και μέτρησε, δεν του δόθηκε πέναλτι και κέρδισε και κόκκινη από τον Λόπες που δεν δόθηκε. Ο Αγιούμπ, για πρώτη φορά έπαιξε από την αρχή δεξιά και να συγκλίνει στον άξονα στο δουλεμένο 4-2-3-1 του Δώνη (που ήταν 4-4-2 σε φάση άμυνας) και ήταν εξαιρετικός. Ξέρει πολλή μπάλα, έχει καλά στημένα, η παρουσία του βοήθησε στην κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν και πειθαρχημένος τακτικά. Ο Νάγκι άλλαξε ταχύτητα, όταν μπήκε και δημιούργησε το γκολ. Ο Μακέντα πέτυχε δύο γκολ, κακώς μέτρησε μόνο το ένα και αυτό δείχνει πόσο καλά έκανε την δουλειά του.

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη και κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε, ότι είναι μία ομάδα που βελτιώνεται, εξελίσσεται, αλλά δυστυχώς η ημερομηνία λήξης είναι σε ένα μήνα.. Και επειδή κάποιοι μου λέτε να κάνω κάτι ή να υποδείξω αυτούς που επηρεάζουν τον Αλαφούζο και πήρε την απόφαση για τον Δώνη να σας πω το εξής: Εγώ δεν μπορώ να επιβάλω καμία απόφαση ή να την σταματήσω. Εγώ το μόνο,που μπορώ να κάνω είναι να γράψω για το λάθος που γίνεται, για τα αμέτρητα λάθη που έχουν στοιχίσει στην ομάδα και συνεχίζονται. Και είπα επίσης ότι για να αλλάξει αυτό, πρέπει να αλλάξει διοίκηση και να έρθει κάποιος με στόχο να κάνει τον Παναθηναϊκό και πάλι πρώτο. Να το γράψω και να το φωνάξω, μόνο μπορώ και αυτό κάνω.

Για μένα θα έπρεπε αυτή η ομάδα, που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ να μείνει ως έχει με τους παίκτες να παραμένουν και τον Δώνη στον πάγκο και με τρεις, τέσσερις καλές προσθήκες του χρόνου να πάει για πιο ψηλά και να χαιρόμαστε να την βλέπουμε. Οσο για αυτούς, που επηρεάζουν τον Αλαφούζο να πω ότι η απόφαση για απομάκρυνση του Δώνη είναι απόλυτα δική του. Και για αυτή την απόφαση θα κριθεί την επόμενη σεζόν. Ο Ρόκα δεν έφερε αντίρρηση, αλλά δεν ήταν αυτός, που έπαιξε τον βασικό ρόλο για τη λήξη της συνεργασίας με τον Δώνη. Ο Αλαφούζος το αποφάσισε και το ανακοίνωσε και στον Δώνη μέσω επιστολής.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.