ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Οι Ισπανοί που του δίνουν ποιότητα

Ο Παναθηναϊκός κάνει στροφή στην Ιβηρική Χερσόνησο, φέρνοντας ισπανικό μοντέλο. Ήδη μετράει τρεις παίκτες, τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Οι Ισπανοί που του δίνουν ποιότητα

Είναι μια αγορά «value for money». Η ιστορία έχει δείξει πως στην Ισπανία υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και μια σχολή που είναι σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο. Η… έκρηξη στο τέλος της δεκαετίας 2000-2010 και στις αρχές αυτής του 2010-2020, που έφερε την Ισπανία στην κορυφή Ευρώπης και κόσμου, έδειξε σε όλο τον κόσμο πως είναι μία από τις μεγαλύτερες σχολές ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αφού οι Ισπανοί διακρίνονται γενικότερα στον αθλητισμό, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια κάνει… στροφή στην Ιβηρική. Ο Τσάβι Ρόκα άνοιξε την πόρτα της συγκεκριμένης αγοράς και έχουν ακολουθήσει από τον Δεκέμβρη και έπειτα τέσσερις Ισπανοί. Ο Καρλίτος, ο Βέλεθ, ο Αϊτόρ και ο Ντάνι Πογιάτος.

Οι τρεις Ισπανοί ποδοσφαιριστές ανεβάζουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Κι όσο κι αν ο Ρόκα μέχρι και πρόσφατα δήλωνε πως δεν σκοπεύει να δημιουργήσει μια ισπανική αποικία στο Κορωπί, εντούτοις έχει αρχίσει ήδη να το κάνει. Δεν είναι κακό, αν οι παίκτες που έρχονται μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Αϊτόρ δείχνει να έχει αυτά τα στοιχεία. Ο 24χρονος εκρηκτικός εξτρέμ είχε νούμερα στην Ολλανδία που… ζαλίζουν. Πολλά γκολ, πολλές ασίστ και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα διαπιστώνουν πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να συνδυάσει ουσία με θέαμα. Που μπορεί να ξεσηκώσει την εξέδρα με τις ενέργειές του.

Ταχύτατος, με έκρηξη στα πρώτα μέτρα, με καλή διαγώνια κίνηση. Ένας εξτρέμ που πατάει πολύ περιοχή και απειλεί ήταν ό,τι ακριβώς έλειπε από τον Παναθηναϊκό, που μπορεί με τον Αϊτόρ στη μία πλευρά και τον Χατζηγιοβάνη στην άλλη να δημιουργήσει πτέρυγες που θα είναι απρόβλεπτες, γρήγορες, επικίνδυνες.

Αν ο Καρλίτος του «βγει», τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα μεσοεπιθετικά την επόμενη σεζόν. Αρκεί ο νέος προπονητής να μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω, να διαχειριστεί με επιτυχία την πρώτη του ουσιαστικά δουλειά σε «πρώτη» ομάδα και να ανταπεξέλθει στις φιλοδοξίες του ανθρώπου που τον επέλεξε.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.