Είναι μια αγορά «value for money». Η ιστορία έχει δείξει πως στην Ισπανία υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και μια σχολή που είναι σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο. Η… έκρηξη στο τέλος της δεκαετίας 2000-2010 και στις αρχές αυτής του 2010-2020, που έφερε την Ισπανία στην κορυφή Ευρώπης και κόσμου, έδειξε σε όλο τον κόσμο πως είναι μία από τις μεγαλύτερες σχολές ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αφού οι Ισπανοί διακρίνονται γενικότερα στον αθλητισμό, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια κάνει… στροφή στην Ιβηρική. Ο Τσάβι Ρόκα άνοιξε την πόρτα της συγκεκριμένης αγοράς και έχουν ακολουθήσει από τον Δεκέμβρη και έπειτα τέσσερις Ισπανοί. Ο Καρλίτος, ο Βέλεθ, ο Αϊτόρ και ο Ντάνι Πογιάτος.

Οι τρεις Ισπανοί ποδοσφαιριστές ανεβάζουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Κι όσο κι αν ο Ρόκα μέχρι και πρόσφατα δήλωνε πως δεν σκοπεύει να δημιουργήσει μια ισπανική αποικία στο Κορωπί, εντούτοις έχει αρχίσει ήδη να το κάνει. Δεν είναι κακό, αν οι παίκτες που έρχονται μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Αϊτόρ δείχνει να έχει αυτά τα στοιχεία. Ο 24χρονος εκρηκτικός εξτρέμ είχε νούμερα στην Ολλανδία που… ζαλίζουν. Πολλά γκολ, πολλές ασίστ και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα διαπιστώνουν πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να συνδυάσει ουσία με θέαμα. Που μπορεί να ξεσηκώσει την εξέδρα με τις ενέργειές του.

Ταχύτατος, με έκρηξη στα πρώτα μέτρα, με καλή διαγώνια κίνηση. Ένας εξτρέμ που πατάει πολύ περιοχή και απειλεί ήταν ό,τι ακριβώς έλειπε από τον Παναθηναϊκό, που μπορεί με τον Αϊτόρ στη μία πλευρά και τον Χατζηγιοβάνη στην άλλη να δημιουργήσει πτέρυγες που θα είναι απρόβλεπτες, γρήγορες, επικίνδυνες.

Αν ο Καρλίτος του «βγει», τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα μεσοεπιθετικά την επόμενη σεζόν. Αρκεί ο νέος προπονητής να μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω, να διαχειριστεί με επιτυχία την πρώτη του ουσιαστικά δουλειά σε «πρώτη» ομάδα και να ανταπεξέλθει στις φιλοδοξίες του ανθρώπου που τον επέλεξε.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου