ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι επαίτης. Λύση για το γηπεδικό, ΧΘΕΣ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με επίκεντρο τον Βοτανικό και αναλύει την επόμενη μέρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι επαίτης. Λύση για το γηπεδικό, ΧΘΕΣ

Όλοι περιμέναμε ότι η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα είχε τρεις άξονες. Μπάσκετ, Ερασιτέχνης και Βοτανικός. Έτσι κι έγινε. Ο DPG αναφέρθηκε σε αυτά τα θέματα, ανακοίνωσε ότι η ΚΑΕ είναι προς πώληση και μιλώντας για τη διπλή ανάπλαση έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά των εμπλεκόμενων φορέων.

Χαρακτηριστικά, κάποιες από τις ατάκες του για το θέμα του γηπέδου ήταν οι παρακάτω:

Είμαστε στη διαδικασία αποτίμησης της Λεωφόρου, με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρίας που την έχει αναλάβει να είναι ότι το ποσό της αξίας της φτάνει κοντά στα 300.000.000 ευρώ. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα, στο Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, ένα κλειστό γήπεδο για τα τμήματα του Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, πισίνα, έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού Μουσείου, Γραφείων της ΠΑΕ της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη αλλά και περίπου 17.000 τμ για εμπορικές χρήσεις που θα είχε στην διάθεση του ο Ερασιτέχνης να εκμεταλλευτεί. Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, με την αρχική συμφωνία μας με την Κυβέρνηση να προβλέπει και 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα έμπαιναν στο ταμείο του Παναθηναϊκού για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων».

–  «Ο Δήμος Αθηναίων ως ο Ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του Βοτανικού θα τα παραχωρούσε δωρεάν για ισόβια χρήση στον Παναθηναϊκό. Αυτά είχαν συμφωνηθεί με τις Ομάδες Εργασίας του Δήμου και της Πολιτείας πέρυσι. Και όλα αυτά παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι η περιοχή του Βοτανικού δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές».

Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο της αξίας των 300 εκατομμυρίων ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές! Να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος και όχι ο Ερασιτέχνης.Αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι; Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι κατηγορηματικά να βάλω την υπογραφή μου ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Από την άλλη όμως δεν θέλω επίσης να χρεωθώ ότι μπλοκάρω το έργο της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο αποτελεί όνειρο όλων των Παναθηναϊκών για το χιλιοταλαιπωρημένο τμήμα ποδοσφαίρου. Οπότε, εάν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη οι οποίες θα γίνουν σε 20-25 ημέρες όπως προβλέπει ο Νόμος, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί από επίσημα χείλη η αρχική μας συμφωνία,  η απόφαση μου είναι να αποχωρήσω από τον Ερασιτέχνη».

Πίσω στην παλιά συμφωνία

Επί της ουσίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα Γιαννακόπουλου, η πρόσφατη συμφωνία της ομάδας του με τον Δήμο δεν προχωράει και επιστρέφουμε στο παλιό πλάνο. Πάνω σε αυτό, η πληροφόρηση που υπάρχει και την οποία είχαμε καταγράψει πριν από λίγες μέρες, κάνει λόγο για σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης της διπλής ανάπλασης, αφού ο Κώστας Μπακογιάννης τρέχει το θέμα και φαίνεται να έχει βρει κατασκευαστικές εταιρίες ή ακόμη και  χρηματοδότηση. Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη η συμφωνία δεν περιελάμβανε μέσα γήπεδο μπάσκετ, αλλά εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου, ερασιτέχνη και φυσικά εμπορικό.

15 χρόνια μόνο προβλήματα

Μέχρι τώρα, ο Βοτανικός και η διπλή ανάπλαση, δυστυχώς, μόνο προβλήματα έχουν  δημιουργήσει στον Παναθηναϊκό. Για τον Βοτανικό άρχισαν τα πρώτα μεγάλα… θέματα του Βαρδινογιάννη. Για τον Βοτανικό (ο κύριος λόγος) ξεκίνησαν οι μεγάλες τριβές στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Για τον Βοτανικό είχαν απίστευτες εντάσεις Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος. Για τον Βοτανικό μιλάει, σε συνέντευξη Τύπου αποχώρησης, ο Γιαννακόπουλος.

Είναι απίθανο. Αλλά μια ιστορία που θα έπρεπε να αποτελέσει τη σωτηρία του Συλλόγου, τον έχει ταλαιπωρήσει όσο καμία άλλη στη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια, θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Η φημολογία για… εγρήγορση από την πλευρά του Δήμου είναι έντονη. Προς το παρόν, ο κ. Μπακογιάννης δεν τοποθετείται σε κάτι συγκεκριμένο, ενώ πριν από κάποιες εβδομάδες είχε τονίσει ότι «σύντομα θα έχουμε νέα για το θέμα».

Η ουσία της υπόθεσης είναι μια. Αν είναι να προχωρήσει ο Βοτανικός και αν είναι να βρεθεί επιτέλους λύση στο γηπεδικό ζήτημα, αυτό θα πρέπει να γίνει ΧΘΕΣ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και πιο κρίσιμο θέμα για τον Παναθηναϊκό οργανισμό, είναι ένα και αυτό δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα ζητήματα (όπως τα πιο φρέσκα με τον Γιαννακόπουλο). Το γηπεδικό.

Δεν μπορεί ένας Σύλλογος να ταλαιπωρείται τόσα χρόνια, ούτε να τον κοροϊδεύουν φορείς και Πολιτεία. Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να είναι επαίτης για κάτι που δικαιούται. Ούτε δώρο έχει ζητήσει, ούτε χάρισμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η λύση πρέπει να βρεθεί. Απαιτείται άμεση απάντηση,-αλλά και ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το τι θα συμβεί- από όλους όσοι σχετίζονται με τη διπλή ανάπλαση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE