ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Τι θα κάνει ο νέος προπονητής με τον Κολοβό;

Ο Δημήτρης Κολοβός ήρθε πέρσι στο καλοκαίρι ως μεταγραφή... από το πάνω ράφι, αλλά είχε μια πολύ κακή σεζόν παρά τη στήριξη του Δώνη. Ο Πογιάτος καλείται να αποφασίσει αν θα πιστέψει στην επένδυση ή όχι. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Τι θα κάνει ο νέος προπονητής με τον Κολοβό;

Στον Παναθηναϊκό που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σεζόν, οι θέσεις στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής μοιάζουν… καπαρωμένες. Στη μία πλευρά ο Χατζηγιοβάνης, στην άλλη ο Αϊτόρ. Μία από τις εναλλακτικές λύσεις ο Εμμανουηλίδης. Μία δεύτερη; Τούτη την ώρα ο Δημήτρης Κολοβός. Ναι, υπάρχει ακόμα στο ρόστερ και ας κοντέψαμε να τον… ξεχάσουμε. Είχε να αγωνιστεί από την 20η αγωνιστική της κανονικής περίοδου απέναντι στον Ατρόμητο. Έπαιξε μετά από 4,5 μήνες.

Ήταν πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχίδι, όταν από δικό του σουτ ο Καμπετσής στο 89′ βρήκε την μπάλα… στρωμένη μπροστά του, αλλά την έστειλε ελάχιστα άουτ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κολοβό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έμοιαζε να είναι ψυχολογικό. Όταν ήρθε του δόθηκε ο ρόλος κάποιου είδους ηγέτη. Όχι τόσο μέσα στα αποδυτήρια, όσο από τα media και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών δεν μας είχε συνηθίσει σε εντυπωσιακές μεταγραφές. Άρα από τη στιγμή που έπαιρνε ένα παιδί που μόλις είχε επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος, είχε σημειώσει σημαντικό γκολ με αυτή και είχε κάνει καλές εμφανίσεις, όλοι περίμεναν το κάτι παραπάνω από εκείνον. Ετούτο το βάρος δεν το σήκωσε.

Και δεν κατάφερε να βρει και τη θέση που του ταιριάζει. Ξεκίνησε σαν εξτρέμ, έπαιξε οχτάρι, έπαιξε δεκάρι, έπαιξε ακόμα και ως επιθετικός. Το πάλεψε ο Δώνης να του βρει ρόλο, να του δώσει ρυθμό, να καταφέρει να πάρει απ’ τον Κολοβό όλα όσα περίμενε. Το πάλεψε μέχρι που διαπίστωσε πως δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ούτε τη δυνατότητα να πάρει άλλες ευκαιρίες.

Ο Πογιάτος, όπως και ο Ρόκα, καλούνται να βρουν σύντομα μια λύση για το μέλλον του Κολοβού. Μην ξεχνάμε πως ήρθε με τριετές συμβόλαιο, πως αποτέλεσε τη μοναδική μεταγραφή με αγορά του Παναθηναϊκού. Ένα κεφάλαιο για το τριφύλλι. Αν καταφέρει ο Πογιάτος να τον… ξεκλειδώσει, ίσως να βγουν όλοι κερδισμένοι. Και η ομάδα, που θα έχει ένα επιπλέον όπλο σε μια μεσοεπιθετική γραμμή που όπως χτίζεται μοιάζει τουλάχιστον ελκυστική και ο ίδιος ο παίκτης, που θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να διατηρήσει μια θέση στην Εθνική. Κι αυτή ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.