ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ο «Βίγια» της διετίας 2016-2018 και μια επιθετική γραμμή… όνειρο

Τι έκανε ο Βιγιαφάνιες στην προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό; Τι νούμερα είχε και πόσο επηρέαζε το παιχνίδι της ομάδας; Η ανάλυση για τον Αργεντινό που πλησιάζει και κάνει τη μεσοεπιθετική γραμμή ακόμα πιο ελκυστική.

Ο «Βίγια» της διετίας 2016-2018 και μια επιθετική γραμμή... όνειρο

Για τον Λούκας Βιγιαφάνιες η αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2018 έγινε παρά τη θέλησή του. Ο ίδιος δεν εξέφρασε ποτέ την επιθυμία να φύγει από το τριφύλλι, όμως οι συνθήκες εκείνης της σεζόν στον Παναθηναϊκό είχαν διαμορφωθεί έτσι που επί της ουσίας τον ανάγκασαν. Οι πράσινοι έπρεπε να πουλήσουν. Και στις 26 Ιανουαρίου 2018 ο Αργεντινός αποχωρούσε για την Τουρκία, με την ΠΑΕ να ανασαίνει οικονομικά από την πώλησή του.

Ο Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό ανέβηκε επίπεδο. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη η επιθυμία της επιστροφής του, τώρα που οι πράσινοι έχουν ξεκινήσει επαφές μαζί του και αναζητούν τρόπο να τον πάρουν από τη Μονάρκας. Είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε αν μείνει ελεύθερος. Οχι τυχαία, ο Βιγιαφάνιες έκανε τις περισσότερες συμμετοχές του σε σύλλογο με τη φανέλα του τριφυλλιού. 73 παιχνίδια σε δύο χρόνια, έχοντας 10 γκολ και 13 ασίστ.

Νούμερα καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε. Και δεν είναι και λίγες, αφού συνολικά έχει φορέσει εφτά διαφορετικές φανέλες. Ηταν ο μοναδικός μέσος τα τελευταία χρόνια με τέτοια συμμετοχή στο σκοράρισμα. Σε 23 γκολ αυτά τα δύο χρόνια συμμετείχε είτε σκοράροντας, είτε δίνοντας την τελική πάσα.

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.739 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτά είναι τα στοιχεία που τον φέρνουν και πάλι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Ενας μέσος που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ενισχύσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό μια μεσοεπιθετική γραμμή που μοιάζει να γίνεται άκρως ελκυστική. Με Αϊτόρ, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Μακέντα (αν μείνει), Καρλίτος, αν προστεθεί και ο Βιγιαφάνιες τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει σπουδαίες… ενέσεις ποιότητας.

Θα μιλάμε για την καλύτερη μεσοεπιθετική του γραμμή εδώ και αρκετά χρόνια. Και για ένα οπλοστάσιο στα χέρια του νέου προπονητή που καλείται να το διαχειριστεί και να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...