ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

«Πώς να χαρώ για τον Βίγια όταν δεν ξέρω τι με περιμένει»

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη διαφαινόμενη επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες, αλλά και για την επόμενη μέρα που απαιτεί συντηρητικές εκτιμήσεις.

«Πώς να χαρώ για τον Βίγια όταν δεν ξέρω τι με περιμένει»

Η επιστροφή του Βιγιαφάνιες, αν τελικά οριστικοποιηθεί είναι μία πολύ καλή μεταγραφή. Με έναν παίκτη που είναι ποιοτικός, ξέρει την ομάδα, τον λατρεύει ο κόσμος. Είναι μία μεταγραφή που δείχνει την θέληση του Γιάννη Αλαφούζου να ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας, την διάθεση να βάλει χρήματα φέτος για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του χρόνου. Πριν από μερικά χρόνια μία τέτοιου είδους μεταγραφή θα είχε σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού και ο κόσμος θα περίμενε πως και πώς να αρχίσει η επόμενη χρονιά  για να δει και πάλι την ομάδα με τους παίκτες, που θα έρθουν.

Σήμερα ναι μεν υπάρχει στον κόσμο μία ικανοποίηση από την απόκτηση του Βιγιαφάνιες και του Αϊτόρ, αλλά οι περισσότεροι έχουν μεγάλη ανησυχία, για το τι θα γίνει και αυτή η ομάδα, που πάει να χτίσει ο Παναθηναϊκός. Δεν θα πω πολλά. Θα σας μεταφέρω τα λόγια ενός φίλου μου Παναθηναϊκού, όπως μου τα είπε προχθές το βράδυ. Διαβάστε τι μου είπε. Μιλάμε για άρρωστο Παναθηναϊκό, που έχει το… ελάττωμα να θέλει παίρνει τίτλους η ομάδα και δεν αντέχει το γεγονός, ότι έχει μονιμοποιηθεί μεταξύ πέμπτης και τέταρτης θέσης και ο στόχος της πρώτης θέσης δεν υπάρχει στον ορίζοντα.

Να τι μου είπε ο φίλος μου: «Παικτάρα ο Βιγια, τον γουστάρω πολύ, αλλά πώς να χαρώ ρε Τάσο; Όλα αυτά τα χρόνια δεν ξέρω τι μου ξημερώνει με τον Αλαφούζο. Είχαμε φτιάξει μία ομάδα, που πήρε κύπελλο με τον Αναστασίου, ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το παραπάνω βήμα τον έφαγε και έφερε τον Στραματσόνι, που πήρε 19 παίκτες σε δύο μεταγραφικές περιόδους. 19 παίκτες φίλε και τον Ιμπάρμο με 800.000 ευρώ για δανεισμό έξι μηνών. Αφού τα ρήμαξε όλα ο Ιταλός, δεν άφησε τίποτα όρθιο, αποφάσισε να τον διώξει».

Και ο φίλος μου ο Αρης συνέχισε: «Έρχεται ο Ουζουνίδης φτιάχνει μία ομάδα που χαιρόμασταν να την βλέπουμε, πηγαίναμε στο γήπεδο και αυτή η ομάδα ήθελε τρεις-τέσσερις μεταγραφές για να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Αντί να γίνει αυτό, έφυγαν οι περισσότεροι βασικοί παίκτες με πρώτο τον Μπεργκ, έδωσε την άδεια ο Αλαφούζος στον Ουζουνίδη να πάρει τον Τσάβες λίγο πριν τελειώσουν οι μεταγραφές και μετά από λίγο καιρό λέει πάγωμα πληρωμών. Η ομάδα ήταν υπό διάλυση ο Ουζουνίδης την κράτησε όρθια με τα ψέματα, ο κόσμος τον ήθελε και ο Αλαφούζος σταμάτησε να του μιλάει και ο Μαρίνος έφυγε. Οσο ήταν ο Μαρίνος στην ομάδα δεν πλήρωνε, την Κυριακή κερδίζαμε και την Δευτέρα χάναμε τους βαθμούς από τον Βέμερ και μόλις έφυγε ο Μαρίνος ξόφλησε τον Βέμερ και πλήρωσε όλο τον κόσμο. Οι ποινές ήρθαν, όμως .Τρία χρόνια αποκλεισμός από την Ευρώπη και παρακάλια σε άλλες ομάδες, για να αλλάξει ο κανονισμός της αδειοδότησης και να μην πέσουμε, αλλά να αρχίσουμε το -6».

Ο φίλος μου ήταν ασταμάτητος: «Ηρθε ο Δώνης. Εστρωσε και πάλι την ομάδα, πήγε ο κόσμος στο γήπεδο να δει τα πιτσιρίκια την πρώτη χρονιά. Την χαιρόσουν την ομάδα. Αρχίσαμε με -6 ,αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Μπουζούκη, τον Χατζηγιοβάνη και τα άλλα παιδιά φάνηκε να ξαναγεννιέται. Ο Δώνης ήταν πολυτέλεια για αυτό τον Παναθηναϊκό και ήταν σαν ένα δώρο για την ομάδα μετά την αποχώρηση του Ουζουνίδη. Πάει μια χαρά η ομάδα με βάση, αυτά, που μπορούσε και ακόμα καλύτερα φέτος, όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί σχεδόν σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια. Και εκεί, που λες κάτι γίνεται, χρειάζονται τρεις-τέσσερις προσθήκες και του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι, πάλι τα ίδια. Διώχνει τον Δώνη με… επιστολή, ενώ τον Φεβρουάριο του έστειλε μήνυμα μέσω τρίτου και αυτά, που του είπε ήταν σαν να του τα είπε, για να τον φθάσει στα όρια του και να φύγει. Ετσι διώχνει και τον Δώνη και φεύγουν και όλοι οι καλοί παίκτες της ομάδας. Τώρα πάλι χτίζουμε. Και σε ρωτάω ρε Τάσο. Πως μπορώ να χαρώ εγώ για τον Βιγιαφάνιες, τον Αιτόρ, όταν βλέπω, ότι σε ένα χρόνο από τώρα μπορεί να έχουν φύγει αυτοί, για να έρθουν άλλοι. Την τελευταία φορά ,που έριξε λεφτά σε μεταγραφές ο Αλαφούζος μετά από λίγο είπε στάση πληρωμών. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και τώρα ; Πώς να πιστέψω, ότι δεν θα κάνει τα ίδια;».

Απάντηση δεν μπορούσα να του δώσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι, ότι με αυτά που έχουν γίνει δεν μπορούμε να χαρούμε τις μεταγραφές, που θα γίνουν, όσο καλές και να είναι, διότι δεν ξέρουμε τι μας περιμένει….

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...